Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Atsma verrast over vliegonveiligheid

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 545 
|
 Haarlems Dagblad 
Atsma verrast over vliegonveiligheid

SCHIPHOL - Dat de luchtvaart de komende jaren mogelijk onveiliger wordt heeft verantwoordelijk staatssecretaris Joop Atsma verrast.

,,Ik heb het rapport nog niet gezien, alleen in jullie krant gelezen. Ik ben blij dat Nederland in de top vijf staat op het gebied van veiligheid. Maar de zorgen over de bezuiniging op de inspectie deel ik niet. De inspectie maakt tegenwoordig andere keuzes. Op verzoek van de Kamerleden wordt meer aandacht besteed aan passagiersrechten. Maar dat de inspectie minder alert is op de veiligheid klopt niet. Dat zullen we weerleggen.’’
In het gisteren gepubliceerde rapport van Degas wordt juist benadrukt dat het aantal inspecteurs is afgenomen, net als de kennis bij de inspectie over luchtvaartveiligheid. Dat de inspectie nu veel tijd steekt in toezicht op passagiersrechten vindt Degasvoorzitter Benno Baksteen juist een probleem. Die tijd kan beter in de vliegveiligheid worden gestoken.
Een ander probleem van de passagiersrechten is dat maatschappijen eerder geneigd zullen zijn om bij kleine technische mankementen toch te vliegen om te voorkomen dat alle passagiers bij vertraging 600 euro gaan claimen. ,,Dat neveneffect is nieuw voor mij. Dat is een punt van aandacht en een extra reden voor de inspectie om er bovenop te zitten’’, meent Atsma, die nog uitvoerig zal ingaan op de aanbevelingen uit het rapport.
Degas hoopt dat er op Europees niveau een aanpassing komt van de passagiersrechten zodat technische problemen wel als overmacht worden gezien.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Baksteen heeft er natuurlijk belang bij voor zijn achterban: Niet te veel aandacht voor passagiers rechten. Niettemin De Veiligheid is al jaren onderwerp van gesprek, omdat deze niet op orde is. Denk aan de vele ongelukken en incidenten , alsook het ongeluk met het Turkse toestel. Bovendien is volstrekt onduidelijk hoe en wat de rol van de Inspec- tie is, bij het huidige (experimentele) VVA stelsel. Op dit moment lijkt mij de Inspectie te kort te schieten, en Niemand weet wie de overschrijdingen na dit experiment VVA stelsel (bij mogelijk slagen er van) gaat managen. NIET de LVNL, NIET de Inspectie.....

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

En in Aalsmeer waaien de dakpannen van het dak.

Geplaatst door Loriet uit NULL

Veiligheid betekent voor mij ook zonder vlieglawaai door het leven gaan.
Echter de graaicultuur van de vliegerij gaat voor alles!!