Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Atsma: ’afspraken Schiphol nakomen’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 979 
|
 haarlemsdagblad.nl 
Atsma: ’afspraken Schiphol nakomen’

DEN HAAG - ,,De afspraken met omwonenden rond Schiphol komen we gewoon na’’, zegde staatssecretaris Joop Atsma dinsdag toe tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

De berichtgeving in deze krant over het op springen staan van het Aldersakkoord was voor Esmé Wiegman van de Christenunie reden om de staatssecretaris aan de tand te voelen. Waar blijven rapporten over hinderbeperkende proeven, waarom wordt de Buitenveldertbaan vaker gebruikt dan afgesproken en waarom houdt Schiphol zich niet aan de afspraken over selectieve groei?
Atsma ontkende dat het Aldersakkoord op springen staat. ,,Een dag later stond in Haarlems Dagblad de opmerking van de bewonersvertegenwoordiger dat de broedende kip niet gestoord moet worden. En zo is het. Alders heeft mij vandaag zelf nog verzekerd dat er voortgang wordt geboekt, al gaat het niet even snel als we zouden willen’’, doelde hij op de uitbreiding van de proeven met glijvluchten. Vliegtuigen landen daarbij in de nacht in een glijvlucht.

KLM
Dat de KLM en Schiphol rollebollend over straat gaan over de tarieven en de uitbreidingsplannen betreurde Atsma. ,,Ik heb beide partijen meerdere keren bij mij aan de tafel gehad, maar ze moeten er zelf uitkomen. Het is hun verantwoordelijkheid, ook wat betreft de netwerkfunctie van Schiphol. De afspraken uit het Aldersakkoord zijn bovendien later overgenomen in de Luchtvaartnota en dat is leidend.’’
Toch hadden meerdere Kamerleden het gevoel dat het behoorlijk rommelt achter de schermen. Juist omdat Alders extra gesprekken voert en rapportages steeds uitblijven. Atsma beloofde die volgende maand klaar te hebben. Het advies over luchthaven Lelystad als overloop voor Schiphol is 30 maart klaar.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

Intussen wordt op de "knipselkrant" op deze website niet of nauwelijks meer gereageerd.

En wanneer op CDA staatssecretaris de Hr. Atsma commentaar wordt gegeven - dat NB is gebaseerd op een ter zake doend artikel in Dagblad Trouw! over wegpoetsen van luchtvervuiling - dan wordt dit door de een of ander verwijderd. Een merkwaardige censuur die de leden van het PVRC wellicht te denken moet geven.................

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Vreemd, Ik ben juist erg tevreden over de website,die veel plaatst. Mogelijk kan het Trouw artikel er alsnog ook nog bij ?

Geplaatst door W.F. Perlee uit Castricum

Een reactie op bovenstaande opmerking van cros op de helling. Het genoemde artikel (zie 20 maart j.l. standaard.be) is verwijdererd omdat het geen rechtstreekse relatie heeft met vliegverkeer. Echter wederom geplaatst, onder toevoeging van een verwijzing (link) naar het hoofdstuk lucht en geur uit de milieu effect rapportage 2003. Met deze verwijzing wordt de relatie gelegd met de negatieve gevolgen van vliegverkeer voor de volksgezondheid.