Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Asielzoekers beschermd tegen vliegtuiglawaai

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1833 
|
 Eindhoven Dichtbij 
Asielzoekers beschermd tegen vliegtuiglawaai

STRIJP - Het asielzoekerscentrum Beatrixoord aan de Oirschotsedijk gaat binnen twee maanden dicht. Niet omdat de toestroom asielzoekers sterk verminderd is, maar omdat de bewoners beschermd moeten worden tegen het lawaai van Eindhoven Airport.

Beatrixoord ligt recht onder de aanvliegroute van Eindhoven Airport en omdat de luchthaven flink meer vliegtuigen laat opstijgen en landen, mag niemand, dus ook asielzoekers niet, er langer dan een paar maanden wonen.

Nieuwe locatie
In Beatrixoord verblijven zo’n 500 asielzoekers. De gemeente en het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) moeten op zoek naar een nieuwe, rustigere locatie die wenselijk is voor de doelgroep, niet in de buurt van kinderen ligt, veilig is, goed bereikbaar is en in een woonomgeving ligt. Waterrijk, dus?


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Loriet uit Amsterdam

Haal mij ook maar weg uit de rook van Schiphol. Wel met een flinke vergoeding en nieuwe huisvesting natuurlijk !!

Geplaatst door joop uit haarlem

Ja mij ook!

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

De planeet op z'n kop! Dus als asielzoeker word je wel beschermd tegen vliegtuigherrie . Maak van alle omwonenden van Schiphol ook asielzoeker. Maar omdat dit er vele malen meer zijn dan 500, wordt Schiphol in de Noordzee geplaatst. Omdat de Nederlandse regering het zo goed voor heeft met haar 'asielzoekers' die niet blootgesteld mogen worden aan lawaai!

Nederlandse politiek: ziek word je ervan!

Geplaatst door leo uit de kwakel

* De Oirschotesdijk ligt een paar honderd meter voor de baandrempel. Zo dichtbij is het gevaarlijk wonen. De geluidsniveau's komen uit boven de 100dB bij elke landing.
Een verstandig besluit.
Bij Schiphol zijn ze er ook, die plekken. Ze heten sloopzone's.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@Leo: Goed te horen van je Leo !