Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Arrestatie topman Luchtvaartbedrijf(Voor witwassen, fraude en Afpersing)Met verantwoordin

 |
 Geplaatst door: redactie 
 |
 Bekeken: 1049 
|
 NRC 
Arrestatie topman Luchtvaartbedrijf(Voor witwassen, fraude en Afpersing)Met verantwoordin

VERANTWOORDING van de REDACTIE:

Over de plaatsing van dit knipsel was redactieberaad. Bij uitzondering. Onze site is bestemd voor informatie over de relatie tussen mainport en omgeving, niet voor zwartmaken van de sector. Is dit niet een ordinaire roddel die meer thuishoort in de ‘cupboard’ van AIR Holland? de NRC zegt van niet en plaatste het als hoofdartikel. Wij besloten dit knipsel te plaatsen met een verantwoording daarbij.

De omgeving klaagt over verbokkeling van het luchtvaartbeleid. Het is ingewikkeld, verdeeld over vele instituten en gevoelig voor managementfouten. Het krijgt het behoefte aan professionele structuren (Luchtruimschap?). Zie –> Hier en Hier
Schiphol wordt omgeven door drie mainports, Frankfurt, Heathrow en Parijs. Met KLM heeft het een eigen maatschappij verloren. Is het nog actueel, dat ‘hub’ concept, ‘As in een kring van satellieten’? Er dreigt verlies van stand en staat temidden van die buren. Zie: –> Hier.
Daarmee dringt de verbrokkeling door tot Schiphol. Het vervalt tot aanbiedingen als pret, relax en taxfree vlooienmarkt Zie –> Hier en Hier. Een een tweede actie is aantrekkingskracht als centrum van goedkope vluchten. Verzameleer van kleine maatschappijtjes. Ook hier loopt kwaliteit gevaar Hier.

Onafhankelijk van zijn waarheidsgehalte werpt dit knipsel een licht op de risico’s van deze verbrokkeling van beleid en controle. Die zorg is ook onze verantwoordelijkheid. Vandaar…

Download het gehele artikel 'Arrestatie topman Luchtvaartbedrijf(Voor witwassen, fraude en Afpersing)Met verantwoordin'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door J. de Jong uit Uitgeest

Om het nieuwe pretpark te bereiken dient capaciteit van wegen te worden uitgebreid. Was het milieu enige tijd uit beeld, heel langzaam komt nu Euro-milieuregulering deze kant op. Gedeputeerden in NH zitten al danig klem. Hoe ver kan in de komende jaren afgegleden gaan worden richting milieu-criminaliteit? Kan men de Raad van State op termijn blijven negeren? Wordt VROM wellicht eens wakker geschud? Dit is het volgen waard!