Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Arme Randstad heeft heel snel hulp nodig

 |
 Geplaatst door: Theo K 
 |
 Bekeken: 3320 
|
 NRC-Handelsblad (nagekomen van vrijdag j.l.) 
Arme Randstad heeft heel snel hulp nodig Download het gehele artikel 'Arme Randstad heeft heel snel hulp nodig'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit amstelveen

2 hoogleraren en een rabo topman hoorde ik discussieren hierover op BNR: Flauwekul lieten ze eensgezind weten. Het zou weer nieuw werk leveren aan overijverigen bij VenW? Er zouden nog grote streken zijn ,zoals Zeeland waar de mensen juist wegtrekken,omdat daar geen of onvoldoende inpulsen worden gegeven, idem het noorden, waar Eurlings de zuiderzeelijn voor afblies?

En snelweg langs de duinen? Ik moet er niet aan denken.
En dat eiland in zee met Schiphol er op ? Dat werd al, onderzocht. Erg duur zou het zijn, Dat brengt Schiphol alleen niet op.
Uiteraard mogen ze van mij, maar een doorsteek door de duinen is ook niet alles,of het zou ondergronds moeten. Maar de taxitijd vanaf de Polderbaan wordt nu al verafschuwd.
Enfin: Er is weer iets om over te praten....

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Eiland voor de kust van IJmuiden met Schiphol er op + grote havens. In het Noordzeekanaal tig spoorlijnen voor goederen en snel personenvervoer naar het eiland en het kanaal dempen. Hadden ze 20 jaar geleden al moeten doen en dat heb ik ze gezegd ook indertijd.

Geplaatst door Gerard uit NULL

Wel een mooie vorm heeft het Eiland: Het volgt precies de 35 Ke lijn.

De huidige generatie gaat dit niet meer meemaken. Die wil nú vermindering van hinder. Loze lange termijn beloften waren er al genoeg. Ik heb het Eiland inmiddels opgegeven, hoe mooi het ook lijkt. Nederland is Stroop. Misshcien ooit voor mijn kinderen of die van hen. Als er nog energie is tegen die tijd. En land. Schiphol zal ooit noch smachten naar een eiland. De haarlemmermeer wordt misschien wel noodzakelijke waterberging. Met al die Klimaatperikelen.

Geplaatst door Maaike uit Leiden

De Randstad Holland kan uitgroeien tot het New York van West Europa. Dat is de visie van de VVD. "Dat biedt ongekende mogelijkheden". Met Rotterdam als Rotterdam als "Manhattan aan de Rijn". Het linkerplannetje lijkt er nog het meest op. Inclusief de drie luchthavens (La Guardia Airport, John F Kennedy International Airport en Newark International Airport). Laat die mensen in New York gaan wonen als ze zo snakken daar zoveel drukte en lawaai!

Geplaatst door jhgriese uit amstelveen

"Wel een mooie vorm heeft het Eiland: Het volgt precies de 35 Ke lijn. "
Is er op zee ook al een 35 Ke lijn? Wist ik niet.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

'De burgers kunnen meepraten'..........
Meepraten, niet meebeslissen.
Want dat doen die idioten (uitzonderingen daargelaten), die eenmaal genesteld zijn in de politiek, wel.
De triannie van de democratie..........
Stroperig Nederland, inderdaad. Grootheidswaanzin, inderdaad. Geen inzicht op langere termijn, inderdaad.
Alleen maar woorden, maar geen daden? We zullen het misschien ooit nog meemaken indien er verstandige mensen in de politiek gaan. Mensen die gegrijpen dat een onbeheersbare groei van een luchthaven op zo'n klein oppervlak gewoonweg niet kan.
Mensen die begrijpen dat geld niet alleen gelukkig maakt maar het leven zelf veel meer te bieden heeft. Kortom: er moet een omslag plaatsvinden in het politieke denken.
Voorlopig zie ik dat helaas nog niet gebeuren, want men leeft tegenwoordig enkel en alleen voor het grote geld.