Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Amsterdammers vinden Schiphol belangrijk voor de stad 9 januari 2004

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 507 
|
 Gemeente Amsterdam 
Amsterdammers vinden Schiphol belangrijk voor de stad 9 januari 2004

Amsterdammers vinden Schiphol belangrijk voor de stad 9 januari 2004 - Stefan Rutte

Negen van de tien Amsterdammers vinden Schiphol belangrijk voor de stad. Dit blijkt uit een onderzoek van de Dienst Onderzoek en Statistiek onder 410 Amsterdammers. 48% van de ondervraagden bestempelt Schiphol zelfs als zeer belangrijk voor Amsterdam. Amsterdammers vinden Schiphol vooral belangrijk omdat de luchthaven goed voor de economie is (51%), door de werkgelegenheid (43%) en omdat ze door Schiphol snel vanuit de stad de hele wereld over kunnen reizen (16%). Een klein deel (6%) is van mening dat Schiphol (zeer) onbelangrijk is voor de stad. 3% geeft aan alleen maar last (geluidsoverlast, stank) van Schiphol te ervaren.

Uit het onderzoek blijkt ook dat ruim eenderde van de Amsterdammers (36%) wel eens last van overvliegende vliegtuigen heeft, de meerderheid heeft dat niet. Van degenen die wel eens last van vliegtuigen hebben, geeft 55% aan deze overlast niet zo erg of helemaal niet erg te vinden, 45% vindt de overlast (heel) erg. Ongeveer 5% van alle ondervraagde Amsterdammers heeft wel eens over overlast geklaagd.

Wethouder Mark van der Horst (Verkeer, Vervoer en Infrastructuur, Zeehavens en Luchthaven en ICT) is aangenaam verrast door de uitkomsten van het onderzoek: “Het blijkt dat veel Amsterdammers blij zijn met Schiphol. Daar staat tegenover dat een deel van de Amsterdammers de overlast van overvliegende vliegtuigen vervelend vindt. Ik vind het belangrijk dat Schiphol en de Luchtverkeersleiding Nederland hen goed informeren over de overlast.”

Uit het onderzoek blijkt ook dat ruim de helft van de ondervraagde Amsterdammers weet dat Schiphol tot de gemeente Haarlemmermeer behoort. Bijna eenvijfde denkt dat de luchthaven binnen de Amsterdamse gemeentegrenzen ligt.

Amsterdammers die meer willen weten over Schiphol en de gemeente Amsterdam kunnen sinds kort terecht op de website www.amsterdam.nl/schiphol

Pb-003

© Gemeente Amsterdam


Reacties op dit bericht