Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Amsterdammers klagen steeds meer over Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 839 
|
 volkskrant.nl 
Amsterdammers klagen steeds meer over Schiphol

Amsterdammers hebben steeds meer last van Schiphol. In 2011 nam het aantal klachten over de luchthaven flink toe ten opzichte van het jaar ervoor, meldt AT5.

Uit een inventarisatie van het jaarrapport van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) blijkt dat vorig jaar ruim 1000 Amsterdammers zich tot het meldpunt richtten. Het gaat om een stijging van ruim 16 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Het meldpunt registreerde in totaal bijna 5000 meldingen over overlast gedurende een bepaalde periode, ruim 27 procent meer dan in 2010. Ook is er sprake van een stijging van ruim 38 procent wat betreft het aantal meldingen over een specifiek tijdstip of toestel.

Volgens het BAS heeft het toegenomen aantal klachten te maken met het toegenomen gebruik van de Buitenveldertbaan. Ook werd er vaker gevlogen op de Oostbaan, waarbij vliegtuigen recht over het centrum komen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door maaike uit leiden

Is het jullie opgevallen dat een Airbus doorgaans veel meer lawaai maakt (een smerig gierende geluid) dan een Boeing en dat die lawaaimakers vaak vliegtuigen van EasyJet zijn?