Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Amsterdam klaagt over geluidsoverlast Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1584 
|
 De Morgen 
Amsterdam klaagt over geluidsoverlast Schiphol

Het Amsterdamse stadsdeel Osdorp heeft zich bij de Luchtverkeersleiding Nederland beklaagd over de geluidshinder van Schiphol. Ook Amsterdam-West zou klagen.

De hinder zou flink zijn toegenomen sinds het begin van een proef met aangepaste vertrekroutes op de luchthaven op 13 maart. Nochtans was het de bedoeling van de aanpassing de overlast voor omwonenden te beperken.

Experiment
Als onderdeel van het experiment gebruikt Schiphol vaste vertrekroutes vanaf de Zwanenburgbaan. Volgens het stadsdeel volgen de vliegtuigen nadat ze zijn opgestegen niet de route die bij het begin van de proef was aangekondigd. Het gevolg zou zijn dat ze erg laag over Amsterdam-West vliegen. Osdorp heeft de Luchtverkeersleiding gevraagd hier wat aan te doen.

Intensief gebruik
Een woordvoerster van de organisatie liet weten dat de overlast ontstaat doordat de Zwanenburgbaan tijdens het experiment zeer intensief wordt gebruikt. Daardoor is de geluidshinder in Amsterdam-West toegenomen, maar dat was van tevoren al bekend. Als de proef op 31 oktober eindigt, neemt de overlast in het gebied volgens haar weer af, ook in vergelijking met de periode voor het experiment.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Observer uit Nederland

Osdorp en Sloten hebben groot gelijk:
De route zou eerst geoptimaliseerd moeten worden (Langer vliegen naar en boven Industriegebied Amsterdam, voor men af buigt naar oosten of doorvliegt naar noorden ) alvorens men gaat oefenen op veilig SID vliegen
Maar dat kost weer enige capaciteit........
Stel je voor: Duizenden mensen minder hinderen, voor 3 vliegtuigen minder per uur
Dat kan dus niet. Tuig dat zelf woont in de Aerdenhout e.d.