Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Amsterdam in het teken van grote campagne British Airways

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 810 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Amsterdam in het teken van grote campagne British Airways

AMSTERDAM - Onder het motto ‘Londen is dichterbij dan je denkt’ brengt British Airways (BA) Amsterdam gedurende de maand september in Engelse sferen. De luchtvaartmaatschappij is bezig aan haar grootste Europese campagne ooit en doet er alles aan om dat zichtbaar te maken. Door alle bobby’s, billboards en bushokjes kan de gemiddelde Amsterdammer deze maand niet om BA heen.

De actie van BA in Nederland maakt onderdeel uit van de internationale campagne ‘London is closer than you think’. British Airways heeft voor deze internationale actie bijna twaalf miljoen euro gereserveerd. Een kleine anderhalf miljoen euro wordt besteed om BA’s positie op Schiphol te versterken.

Dat probeert de maatschappij voornamelijk door met ludieke acties de aandacht te trekken. Zo lopen er vrijdag 10 september Engelse bobby’s door de aankomsthal op Schiphol. Arriverende reizigers worden begroet met de tekst ‘welcome to London Heathrow’. Een promotieteam van BA geeft de (verwarde) reiziger uitleg over de actie.

In Amsterdam kunnen willekeurige passanten op kosten van BA een gratis tochtje door de grachten maken op een salonboot. Onderweg wordt een typisch kopje Engelse thee geserveerd. De binnenstad van Amsterdam is voorzien van enorme reclameboodschappen met daarop afbeeldingen van ondermeer de Big Ben.

Volgens Colin Talbot, Sales Manager van BA in Nederland, is de ‘Londen is dichterbij dan je denkt’ campagne erg belangrijk voor British Airways. “We benadrukken het gemak van reizen naar Londen. En als je aan Londen denkt, denk je aan BA.’’

Talbot geeft toe veel strijd te moeten leveren met lowcostmaatschappijen als Ryanair, easyJet en Basiq Air. “Toch merk je dat die strijd inmiddels meer onderling tussen die maatschappijen wordt uitgevochten. Wat ons betreft moeten ze ook doen wat ze willen. Wij zijn inderdaad wat duurder, maar met ons vaste starttarief van 70 euro voor een retourtje tussen Amsterdam en Londen zitten we er niet veel boven. Bovendien blijft BA gewoon volledige service bieden.”

Na Amsterdam doet de ‘Londen is closer than you think’ campagne nog de steden Rome en Barcelona aan.


Reacties op dit bericht