Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Amstelveen schuift aan bij Alderstafel

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 919 
|
 Dichtbij.nl Amstelland 
Amstelveen schuift aan bij Alderstafel

AMSTELVEEN - ‘Bestuurlijke moed’, was er volgens Maaike Veeningen nodig. (Mede) door samen te werken met Aalsmeer een Uithoorn volgde er een plek aan de Alderstafel. Amstelveen mag als één van de weinige gemeenten echt aan tafel meepraten over de ontwikkeling van Schiphol en de kwaliteit van de leefomgeving.

Veeningen neemt als wethouder dus namens Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer deel aan het overleg over de luchtahaven. Verder zitten daar het ministerie, belangenvertegenwoordigers van de luchtvaartsector en bewoners bij.

Rondom Schiphol bestaan nogal wat overlegorganen. Amstelveen maakt deel uit van de Bestuurlijke Regie Schiphol (BRS), een samenwerkingsverband van 4 provincies en 43 gemeenten. De BRS vaardigt zes delegatieleden af naar de Alderstafel. Doel van de BRS is belangen behartigen van de regio bij het Rijk en de Luchtvaartsector. Het gaat om ontwikkeling van de luchtvaart en luchthaven in relatie tot de omgeving. De BRS zal in 2015 onderdeel gaan uitmaken van de Omgevingsraad Schiphol.

Veeningen (D66) hoopt een sterkere positie te creëren door samen te werken met Aalsmeer en Uithoorn.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

Bij wet zal straks die ORS worden ingesteld en deelnemers gaan dit nieuwe, door kwartiermaker Alders bedachte, vehikel samen financieren.........

Interessant wordt daarbij of de Cluster Noord gemeenten en bewonersvertegenwoordigers die eerder de CROS verlieten vanwege kritiek op het functioneren van Alders en de overmacht van de sector nu toch weer aan zullen schuiven.

Hetzelfde geldt voor bewonersgroepen en vertegenwoordigers, zodat de vraag kan worden gesteld of die nieuwe ORS o.l.v. Alders in de huidige opzet eigenlijk wel levensvatbaar is?

Voor al deze groeperingen is intussen interessant wat het overleg in Den Haag deze week op gaat leveren.