Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ambtenaar vindt Karla Peijs de slechtste minister

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 658 
|
 Weekblad Schuttevaer 
Ambtenaar vindt Karla Peijs de slechtste minister

Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat is volgens 1000 ambtenaren de slechtste minister in het kabinet Balkenende. Dat blijkt uit een enquête van het weekblad voor Hbo’ers en academici Intermediair. Staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen scoort met een 5,8 hetzelfde cijfer.

Volgens driekwart van de ambtenaren weet het kabinet het aantal wetten en regels niet terug te dringen. De ambtenaren zien er steeds meer regels bij komen en dan moeten er ook nog eens veel ambtenaren verdwijnen. Volgens Intermediair zijn de ambtenaren ‘geen verzuurde kantoormuizen die afgeven op een kabinet dat van plan is het overheidapparaat drastisch in te krimpen’. ‘Het zijn jonge hoog opgeleide vakmensen die niet rancuneus of vooringenomen zijn. Ze zien de noodzaak van een kleinere overheid zelf in.’

Minister De Geus van Sociale Zaken is volgens de ambtenaren de een na slechtste minister, Sybilla Dekker van Volkshuisvesting staat derde. De beste minister is volgens de ambtenaren Bot van Buitenlandse Zaken met een 7,6. De ministers Veerman van Landbouw en Kamp van Defensie staan met een 6,9 tweede en derde. (EvH)


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Melanie S. heeft zonder blikken en blozen een krans gelegd tijdens de Bijlmerramp herdenking.

Je kunt haar een slechte staatssecretaris vinden, laf is ze niet. Tenzij ze zo onnozel is dat ze niet beseft dat het getouwtrek rond het extern groepsrisico linea recta verband houd met die Bijlmerramp. Terwijl de blondine vast blijft houden aan het niet kunnen maken van een statistisch causaal model, staat ze wel ach en wee te krakelen op 4 oktober bij de boom die alles zag.
Tegelijkertijd is aan alle kanten in de media te lezen dat de luchtvaart steeds onveiliger wordt maar dat weerhoudt Melanie niet om een krans te deponeren.

Gelukkig zal haar eigenwaarde toch stijgen ten gevolge van de 5,8 die ze gekregen heeft. Afgerond is een 5,8 namelijk voldoende…

Geplaatst door Els uit castricum

Ja, ik had ook zo'n moeite ermee, toen ik las dat de staatsecretaris bij de herdenking was in de Bijlmer. Want ik weet, dat er gewoon weer een ramp aan zit te komen. Mocht ze de woorden uitgesproken hebben " dit nooit meer" dan heeft ze het mooier doen voorkomen dan het is, want het wachten is gewoon op de klap. En dan kan ze weer een toespraak houden. Wellicht was dit de generale? En wat betreft mevrouw Peijs, ik heb gehoord, dat zij het heel druk heeft met borreltjes en coctailparty's. Dus van mij, als juf, mag ze een 4 krijgen.