Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ambitie Rotterdam Airport leidt tot Schiphol aan de Maas

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1342 
|
 deweek krant.nl 
Ambitie Rotterdam Airport leidt tot Schiphol aan de Maas

Ingezonden lezersartikel door: whulsbergen (Rotterdam)

De ongebreidelde plannen van Rotterdam Airport zorgen ervoor dat er straks elke 4 minuten een verkeersvliegtuig pal over de huizen van omwonenden komt.

Uit een artikel in de Havenloods van 23 juli blijkt, dat Rotterdam The Hague Airport het aantal passagiers wil opvoeren van 1 miljoen nu naar 5 miljoen in de nabije toekomst.
Dit betekent dat er straks elke 4(!) minuten een verkeersvliegtuig over de huizen van Overschie, Schiedam en Rotterdam-Noord komt. En dat is dan nog gemiddeld over het hele jaar, dus in de zomermaanden kan dit zomaar elke 3 minuten worden. Schiphol aan de Maas.

Directeur Roland Wondolleck blijft mooi weer spelen en benadrukt dat het allemaal reuze meevalt, en dat het o zo goed is voor de Rotterdamse economie. Elke 4 minuten een vliegtuig over je achtertuin van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat valt helemaal niet mee! En je kan op je vingers natellen dat Wondolleck gaat morrelen aan het afgesproken tijdsslot van 7 tot 23 uur, waardoor de nachtrust al helemaal verleden tijd is.

Daarnaast zijn in Rotterdam meer dan genoeg bedrijven die een vergelijkbare bijdrage leveren aan de Rotterdamse economie en daar veel minder overlast en milieubelasting voor nodig hebben. Is dit nog te rijmen met de Rotterdamse ambitie op het gebied van milieu?

Als omwonende ben ik niet tegen het vliegveld, en met de huidige 3 vliegtuigen per uur tussen 7 en 23 uur is te leven. Ik wil dhr. Wondolleck dan ook uitdagen om af te stappen van het bedrijfsmodel van eeuwige passagiersgroei, en de toekomst te zoeken in kwaliteitsverbetering, duurzaamheid, kostenefficiëntie, en spin-off bestedingen van passagiers. Daarmee blijft de overlast te overzien en creëer je ECHT waarde voor het vliegveld. En voor Rotterdam.

Wichard Hulsbergen
Rotterdam-Overschie


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Loriet uit A,dam

Mijn hele leven krijg ik ook al elke minuut vliegtuigen over me heen en daar wordt ook niets aangedaan! Gewoon verdelen die herrie dus
ook in Rotterdam maar het liefst boven Den Haag voor de politieke kamer die hier niets van begrijpt!

Geplaatst door a.bos uit oldenzaal

Dat is nu precies waar wij hier in Twente met VOLT, Hart van Twente n SAVT tegen vechten. Ook hier is met doof (geworden) en bagatelliseert de herrie, afgezien van het fijnstof en andere milieuzaken!. Maak ketelmuziek daar in Rotterdam! Wij houden het nu al 8 jaar vol tegen elke verwachting in vliegt er nog steeds niks vanuit de luchthaven Twente. ( een lange klootschietbaan en een hoogzit.)

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Jules de Corte zong volgens mij al eens iets van "zo gaan we met zijn allen naar de bliksem toe" (dat had met vliegtuigen niets van doen overigens). Rotterdam, Twente, Lelystad, Eindhoven, Zeeland, afijn, ze doen het toch! Hier in de omgeving van Schiphol kunnen we daar van mee praten. We zouden jullie dus ook vooral veel geluk kunnen toewensen met de vliegtuigen, als ze hier maar vertrekken. Misschien is dat toch niet helemaal de beste weg. Ter geruststelling: we zijn de enigen niet: kijk maar eens op deze Duitse site met links (waarom staat daar trouwens niet één Nederlandse groep op?): http://europa-gegen-fluglaerm.eu/

Geplaatst door j h griese uit Amstelveen

@Loriet, Ik denk niet dat dat de manier is Loriet. Probeer het uitmuntende artikel eens te lezen van George monibot.26 juli Die megalomane groei moet worden gestopt. Geen nieuwe herrieplekken er meer bij. @Boeing: Er is in A.dam ZO eenplatform dat daarbij aangesloten is. Op deze manier werd daar een duits Meetsysteem ontwikkeld. Ik mendat het Eans heet.

Geplaatst door gerard uit Castricum

@ Boeing: In Duitsland wemelt van de initiatieven maar de verbanden zijn niet altijd even duidelijk. Op onderstaande site van dfld (is óók eans) staan weer wel een paar NL-initiatieven: http://www.dfld.de/DFLD/index.htm

Op de site van http://www.eans.net/ is NL ook vertegenwoordigd.

Misschien kan iemand de door u aangehaalde site op de hoogte brengen van het bestaan van de Nederlands platforms.

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Eans ken ik ja. Vergt wel wat geduld om te doorgronden maar het is goed dat het grensoverschrijdend is want daar zit toch de toekomst denk ik. Het blijft in de media allemaal te locaal om indruk te maken. En dan roept een Haarlemmermeers wethouder al gauw van waterbedeffecten of treden Nimby-verwijten op. Terwijl ze in Frankfurt elke week demonstreren (jawel, elke week), in Frankrijk enkele tienduizenden dit weekend demonstreerden tegen een plan tot aanleg van een luchthaven en het ook rond Heathrow "roerig" is. Maar de Nederlandse media weten van niks en Schiphol en het ministerie laten dat vooral graag zo. Maar de wal die het schip keert geldt op enig moment ook voor luchtschepen en voor politieke luchtkastelen!

Geplaatst door j h griese uit Amstelveen

Binnenkort mogelijk meer nieuws in de media!