Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Altran begeleidt luchtvaartproject in Dubai

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 928 
|
 engineers online.nl 
Altran begeleidt luchtvaartproject in Dubai

Consulting-organisatie Altran gaat in Dubai ondersteuning verlenen bij het opzetten van een nieuwe luchtvaart-infrastructuur. Altran wordt betrokken bij de bouw van het ‘DWC Aviation District’ en helpt met de ontwikkeling van een MRO-strategie.
Dubai is uitgegroeid tot een belangrijke tussenstop voor het verkeer tussen Azië en Europa en de VS. De haven is de grootste containerhaven tussen Singapore en Rotterdam en de luchthaven Al Maktoum International Airport is snel gegroeid, zowel in omvang als in reputatie. Dubai heeft nu een langetermijn strategie ontwikkeld, onder de titel Dubai World Central (DWC).  Het is de bedoeling om van een gebied van 140 km2 rond het vliegveld economisch en innovatief centrum te maken.

Het Aviation District (6,7 km2) moet een ‘world class’ ecosysteem worden, volgens de nieuwste eisen en wensen van luchtvaartmaatschappijen. Dat betekent dat er MRO-diensten (maintenance, repair en operations) moeten worden opgezet voor grote luchtvaartmaatschappijen, zoals Emirates, Etihad Airways en Qatar Airways. Ook andere bedrijven die actief zijn on de supply-chain van de luchtvaart, maken deel uit van deze infrastructuur. Om te zorgen voor de benodigde aanwas aan personeel worden in samenwerking met Altran het District verschillende trainings- en ondin erwijsfaciliteiten opgezet voor gekwalificeerde ingenieurs, technici en managers.
Altran begeleidt het Aviation District bij het opzetten van de MRO-strategie en met de ontwikkeling van een MRO service-portfolio.


Reacties op dit bericht