Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Alternatieve Spijkerboorroute levert minder vliegtuigherrie op

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1207 
|
 haarlems dagblad.nl 
Alternatieve Spijkerboorroute levert minder vliegtuigherrie op

Door Frans van den Berg

HOOFDDORP - Vliegtuigen die vanaf de Kaagbaan opstijgen en naar het noorden moeten, kunnen toch een alternatieve route volgen. Die gaat niet meer pal over de nieuwbouwwijk Floriande in Hoofddorp en langs Schalkwijk.

De toestellen stijgen dan door tussen Bennebroek en Heemstede, over Aerdenhout, de Kennemerduinen, draaien richting Velserbroek en naar de oude route.

De alternatieve route is op verzoek van de gemeente Haarlemmermeer doorgerekend door het NLR. Uitgaande van de huidige bebouwing zijn er per saldo 1650 minder ernstig gehinderden. De overlast in Hoofddorp wordt aanzienlijk minder, maar daar staat meer overlast in enkele dorpen tegenover. Daar wonen wel minder mensen en zitten de toestellen volgens de gemeente hoger, waardoor ze minder herrie geven.

Voor wethouder Cees Loggen (Ruimtelijke Ordening, Mobiliteit en Luchthavenzaken) zijn deze gegevens voldoende aanleiding om namens Haarlemmermeer bij de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol (CROS) het alternatief voor de SPY-route als voorstel tot hinderbeperking in te dienen.

Zie meer…


Reacties op dit bericht