Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Als Schiphol maar groeien kan… (audiofragment)

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1138 
|
 Villa VPRO (nagekomen van 7 juni 2010) 
Als Schiphol maar groeien kan… (audiofragment)

Door de moeilijke rekenmodellen van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat zag de Tweede Kamer door de bomen het bos niet meer. Volgens twee onderzoekers van de TU Delft heeft het Ministerie rapporten gemanipuleerd om het belangrijkste doel - de groei van Schiphol - mogelijk te maken. Wijnand Duyvendak, die als voorzitter van Milieudefensie en kamerlid van GroenLinks bovenop het dossier-Schiphol zat en Sander de Rouwe, CDA-Tweede Kamerlid met luchtvaart in zijn portefeuille, reageren op het bericht.

Audiofragment:

 


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Observer uit Nederland

Tja, Die te Rouwe (CDA) toch...Ze moeten er nog op afstuderen... Nee, De 2 Auteurs: 1 Senior TU Delftonderzoeker en Dr en 1 drs, die er op gaat promoveren. Maar te Rouwe, (Hij komt voorlopig niet terug in de Kamer,)is loopjongen van een partij, die altijd voor ongebreidelde groei ging, en moet Min. Eurlings volgen.. Nee heer te Rouwe, dat Aldersproces loopt nu 3 jaar en lijkt volkomen vast te zitten. 14 van de 26 Platforms verlieten de Alderstafel.Een stelsel (VVA) zonder handhavingspunten (Zie de brief Duijvendak heeft groot gelijk. Het is eerder gebeurd dat er overleg met burgerpartijen in de regio werd getracht er uit te komen. ook dat liep mis,omdat V en W afspraken NIET na kwam. Inderdaad de burgers werd de mogelijkheid ontnomen,om de rapporten aan de Raad van State voor te leggen. VenW mag nu alles zelf voorkoken. Kleine bureautjes in achterkamers zaken laten voorkoken,waar VROM niet meer aan te pas komt.(Dat ministerie liet zich volkomen wegdrukken...)
Verschil van mening in een belangen strijd mag. Dat hoort in een democratie, maar dan wel met open vizier strijden en transparantie, maar dat komt de heren bij VenW en de sector niet uit ! Er bestaan zelfs rapporten, van sector lobbyclubs waar men uitgaat van 1 1/2 tot 2 millioen vliegtuig bewegingen, over 20 tot 30 jaar..Dit terwijl men (o.a.) de heer Alders goed weet,dat er op Schiphol NIETS meer bij kan. (Zie ook de brief van Comm. MER onder Item : Eurlings naar KLM)

Geplaatst door SRB uit NULL

ach ja, dat is de vanwege criminele aktiviteiten plotseling afgetreden Wijnand Duijvendak; waarschijnlijk heeft hij zelf oa benzine-slangen van Shell doorgesneden en wellicht was hij een van de aanstichters van de Makro branden..
natuurlijk is deze meneer betrouwbaar dan een CDA echt Tweede Kamerlid
vraagje aan Webbeheer: zijn de insinuaties en beledigingen aan het adres van publieke personen en gerespecteerde onafhankelijke adviesburo's door Observer weelicht in strijd met de huisregels van dit forum, of is al het anti-geluid geoorloofd?