Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Alders presenteert advies Eindhoven Airport

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1012 
|
 beursduivel.be 
Alders presenteert advies Eindhoven Airport

DEN HAAG (AFN) - Voormalige verkeersminister Hans Alders presenteert dinsdagmiddag in Den Haag zijn langverwachte advies over de toekomst van Eindhoven Airport.

De grootste regionale luchthaven van Nederland moet vluchten overnemen van Schiphol dat haar maximumcapaciteit bereikt. Alders heeft meer dan een jaar lang gesproken met omwonenden, lokale en regionale bestuurders, het ministerie van Defensie en de directie van het vliegveld. Zijn advies geeft antwoord op het verzoek van het kabinet om na te gaan welke rol de luchthaven kan hebben bij het voldoen aan de nationale behoefte.

Vermoedelijk neemt het aantal vliegbewegingen op Eindhoven Airport tot 2020 toe met 25.000. Het aantal passagiers stijgt daarmee tot 3,5 miljoen, het dubbele van het huidige aantal.

In een eerder uitgelekt conceptadvies stond dat Defensie als eigenaar van het vliegveld geluidsruimte afstaat aan Eindhoven Airport. De openingstijden moeten tegen de zin van de omwonenden worden verruimd.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door ton2 uit castdicum

Alders heeft ook daar toegeslagen met zijn manipulatie/intimidatiepraktijken (wie geen ja zegt, praat niet meer mee) .....................

Geplaatst door SRB uit NULL

en blijft ernstig gehinderd, mn. in zijn/haar hoofd volgens de wetenschappers..