Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Alders neemt groei Schiphol onder de loep

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 781 
|
 www.dft.nl 
Alders neemt groei Schiphol onder de loep

DEN HAAG (AFN) -  Voormalig minister Hans Alders gaat op verzoek van minister Camiel Eurlings (Verkeer) nader onderzoek doen naar de groei van Schiphol. Een nadere beschouwing is onder meer nodig door de gevolgen van de kredietcrisis, schrijft Alders in een brief die donderdag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Het onderzoek naar bijgestelde marktprognoses kan nieuw licht werpen op de vraag vanaf wanneer Schiphol de grens van zijn groei bereikt en de regionale luchthavens Lelystad en Eindhoven vluchten moeten overnemen, aldus Alders. De oud-politicus werkt voor Eurlings aan een advies daarover.

Schiphol presenteerde (toevallig) donderdag een ‘ongekende’ daling van het passagiers- en vrachtvolume in de eerste helft van 2009. De netwerkfunctie van de nationale luchthaven staat onder druk door hevige concurrentie en omdat het slecht gaat met de economie.

Luchtvaartnota

Schiphol mag groeien tot 510.000 vliegbewegingen per jaar. In de Luchtvaartnota die het kabinet in april heeft vastgesteld is bepaald dat Lelystad en Eindhoven in beeld komen als Schiphol de 460.000 vluchten per jaar nadert. Bij gunstige economische ontwikkelingen gebeurt dat op zijn vroegst in 2013 maar mogelijk ook jaren later, aldus de meest recente cijfers. Tot dusver was de uitgangspositie dat Eindhoven en Lelystad in 2020 samen 70.000 vluchten van Schiphol delen.

Uit de brief van Alders blijkt dat bij gemeenten in de regio Eindhoven, de provincie Noord-Brabant, omwonenden en milieuorganisaties op dit moment geen ruimte zien voor 35.000 extra vluchten in 2020. Het ministerie van Defensie is echter bereid om te praten over de beperking van militaire functies op de vliegbasis.

In Flevoland gaan de gesprekken de komende tijd verder over een nieuw vliegveld op een andere locatie dan nu in Lelystad.

Bekijk bericht op "www.dft.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

"Het onderzoek naar bijgestelde marktprognoses kan nieuw licht werpen op de vraag vanaf wanneer Schiphol de grens van zijn groei bereikt en de regionale luchthavens Lelystad en Eindhoven vluchten moeten overnemen, aldus Alders. "

Alders heeft weer even een baantje.
Vraag het de gemiddelde omwonende en je krijgt als antwoord dat SPL al vele jaren geleden de grens van de groei heeft bereikt.

Deze studie geeft weer jaren recht op denderen over woonkernen('erg hoor, die economische crisis, we kunnen niet anders') waarna de conclusies weer 5 jaar later kunnen worden weggemieterd of aangepast.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Figuren als Hans Alders krijgen van de Nederlandse regering een speciale loep om door heen te kijken. Zo zie je het altijd anders dan de geluidsgehinderden.........zo zie geen grenzen en zie je geen woonkernen.