Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Alders leidt nu ook Schipholoverleggroep Cros

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 835 
|
 Haarlems Dagblad 
Alders leidt nu ook Schipholoverleggroep Cros

SCHIPHOL - Oud-minister Hans Alders is nu ook tijdelijk voorzitter van het Schiphol-overlegplatform Cros. Dat heeft staatssecretaris Atsma besloten.

Alders is de voorzitter en naamgever van de Tafel van Alders waarin bewoners, overheden en de luchtvaartsector afspraken hebben gemaakt over een selectieve groei van de luchthaven Schiphol. Juist die Alderstafel leidde bij enkele bewonersgroepen in Cros tot frustraties. In de commissie regionaal overleg Schiphol werd door tientallen afgevaardigden van overheden, de luchtvaart en bewoners namelijk ook over geluidshinder gesproken, maar besluiten werden aan de Alderstafel genomen. Teleurgesteld stapten bewoners en overheden uit de IJmond uit het overleg en ook de voorzitter legde zijn functie neer. Crisis dus.
Er komt nu een overkoepelende Omgevingsraad Schiphol, met een voorzitter en een secretariaat. Onder die koepel moeten twee podia komen: de ontmoetingsplaats en de onderhandelingsplaats. Bij de eerste regionale groep draait het om informatie-uitwisseling en bij de tweede kleinere bovenregionale groep draait het om onderhandelingen over nieuwe hinderbeperkende maatregelen en de luchtvaart.
Alders heeft tot mei 2013 de tijd om de nieuwe organisatie op poten te zetten. Daarbij moet hij nadrukkelijk aandacht besteden aan de vertegenwoordiging van bewoners.


Reacties op dit bericht