Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Alders komt met aangepaste vliegroutes

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1270 
|
 omroep flevoland.nl 
Alders komt met aangepaste vliegroutes

Kabinetsadviseur Hans Alders komt eind volgende week met de laatste versie van de vliegroutes voor Lelystad Airport. Daaruit moet blijken of vliegverkeer bebouwde gebieden ontziet.

In september uitten verschillende gemeentebestuurders hun zorgen over te veel vliegtuigen die over of nabij woonkernen zouden blijven vliegen. Daarbij ging het vooral om Biddinghuizen, Dronten en Zeewolde. In nieuwe concept-routes wordt hieraan tegemoet gekomen, al ontbreken de details nog. Volgens staatssecretaris Mansveld worden bebouwde gebieden ‘meer’ ontzien, zo schrijft zij aan de Tweede Kamer.

Eén van de onderzochte routes ontlast Biddinghuizen en Dronten, maar leidt mogelijk tot overlast rond Marknesse. In januari komen er twee informatieavonden over de nieuwe routes.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kika uit A,dam

Ik wacht wel af waar de route,s komen te liggen.
Ik weet nu al dat de uitstoot van al dat tuig kanker en stress veroorzaakt.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipbeleid.

Mevrouw Mansveld: heeft u ook boter op uw hoofd?

"Volgens staatssecretaris Mansveld worden bebouwde gebieden 'meer' ontzien, zo schrijft zij aan de Tweede Kamer."

In de IJmond merken wij daar helemaal niets van!

Ik hoop dat er ooit een dag komt dat al dat boter dat de heren en dames van de Tweede Kamer op hun hoofd meedragen, smelt.
Dat ze beseffen dat Nederland veel te veel vliegvelden (ruim 23 !) telt en hier door praktisch onbewoonbaar wordt. Zoveel vliegtuigherrie en vervuiling op zo'n klein oppervlak is niet normaal! De kans dat er een neerstort wordt ook steeds groter. Accepteren we dat? Of gaan we voor een leefbaar Nederland waar een goede balans tussen industrie en woongenot heerst?
Werkgelegenheid is niet: je volledig afhankelijk maken van 1 sector. Notabene een sector die een enorme negatieve impact heeft op de omgeving!

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Zijn ze rond Lelystad allemaal zo dom dat ze waarde hechten aan Alders? Het maakt helemaal niet uit welke routes er worden verzonnen, die worden doodleuk later alsnog gewijzigd en het zal daar niet anders zijn dan rond Schiphol: boven 3000 ft mag alles en ga maar eens luisteren of een vliegtuig vanaf 3000 ft plotseling geen herrie meer maakt..... En Mansveld? Ach ja, coalitie, pluche, toekomstige baan....