Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Alders in gesprek met inwoners over Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 945 
|
 dichtbij.nl 
Alders in gesprek met inwoners over Schiphol

Door de dichtbijredactie (Amstelveens Nieuwsblad)

AMSTELVEEN - Hans Alders, voorzitter van de ‘Alderstafel’ komt tijdens een bewonersbijeenkomst over Schiphol het Nieuwe Normen- en Handhavingsstelsel (NNHS) van Schiphol toelichten.
Hiermee wordt gehoor gegeven aan de oproep van Schiphol-bestuurders van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn om bewoners rechtstreeks te informeren over de vorderingen aan de Alderstafel. De bijeenkomst heeft plaats op 25 april in Crown Business Studio’s, Van Cleeffkade 15 in Aalsmeer. De aanvang is 19.00 uur.

Schiphol-wethouder Jan-Willem Groot (CDA): “We hebben de heer Alders uitgenodigd om Amstelveense inwoners uitleg te geven over het nieuwe stelsel. Ik realiseer mij heel goed dat Amstelveners meer overlast ervaren van het gebruik van de Buitenveldertbaan. Daarom is het ook goed dat de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) zelf die avond aanwezig is om hun kant van het verhaal te belichten. Daarnaast zijn er ook bewonersvertegenwoordigers van de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol (CROS) aanwezig en kunnen bewoners meepraten over het vliegtuigverkeer in hun omgeving.”

Eind augustus 2010 werden de partijen aan de Alderstafel, waaraan bewonersvertegenwoordigers, bestuurders en de luchtvaartsector deelnemen, het eens over de start van een tweejarig experiment met een Nieuw Normen- en Handhavingsstelsel. Het experiment met het nieuwe stelsel, dat op 1 november 2010 van start ging, gaat uit van het zogeheten ‘geluidsprefentieel’ baangebruik, waarbij de minst overlastgevende banen (Polderbaan en Kaagbaan) worden ingezet. Bij de start van het experiment met het nieuwe stelsel is door de voorzitter van de Alderstafel toegezegd dat hij na het eerste jaar experimenteren naar de regio zou komen voor een bewonersavond.


Reacties op dit bericht