Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Akkoord over uitbreiding Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 794 
|
 Elsevier 
Akkoord over uitbreiding Lelystad Airport

(Novum) - Tussen anderhalf en twee miljoen passagiers moeten vanaf 2009 gebruik maken van Lelystad Airport. Voor 2010 moeten zo’n tienduizend vluchten van Schiphol worden verplaatst naar Lelystad. De provincie en gemeente Lelystad, Lelystad Airport en Schiphol Group hebben daartoe woensdag een overeenkomst gesloten.

Een miljoen reizigers betekent zeker achthonderd arbeidsplaatsen in Lelystad, staat in een gezamenlijke verklaring van de betrokken partijen. Over twee jaar moet de baan zijn verlengd tot 2100 meter. Schiphol Group en Lelystad Airport zeggen een systeem te installeren om voor iedereen inzichtelijk te maken hoe groot de geluidsoverlast is. Ook komt er een regionaal overleg, met naast vertegenwoordigers van de overheid en de luchthaven omwonenden en afgevaardigden van natuur- en milieuorganisaties en bedrijven.

De PvdA en de ChristenUnie spraken eerder hun twijfels uit of de uitbreiding van Lelystad Airport een ‘echte verlichting’ kan betekenen voor Schiphol. De SP uitte de vrees dat Lelystad ‘het dumpputje van Schiphol’ mag worden. Milieudefensie en verontruste Flevolanders protesteerden begin deze zomer bij de luchthaven. Zij vrezen milieuproblemen en geluidsoverlast.

De betrokkenen partijen hebben zich voorgenomen op 1 november een convenant te tekenen met afspraken over de uitbreiding.


Reacties op dit bericht