Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Akkoord over toekomst Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 739 
|
 Elsevier 
Akkoord over toekomst Schiphol

(Novum) - De luchtvaartsector heeft een akkoord bereikt met de regio en bewoners rond Schiphol over de toekomst van de luchthaven. Dat heeft Hans Alders, de voorzitter van de overlegcommissie, dinsdag laten weten. Maandagavond kwam de commissie tot een akkoord.

De scheidend commissaris van de Koningin in Groningen buigt zich dinsdag en woensdag nog over ‘de laatste puntjes’ in de tekst. Donderdag overhandigt hij het rapport aan minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA).

De ‘Tafel van Alders’ werd enkele maanden geleden ingesteld om afspraken te maken over mogelijke extra vluchten en maatregelen om geluidshinder te verminderen. Schiphol dreigt de wettelijk vastgestelde geluidsgrenzen te overschrijden. Dit zou kunnen betekenen dat er vluchten moeten worden geschrapt.

Alders wilde niet bevestigen of het akkoord voorziet in extra vluchten voor Schiphol. Ook verder wilde de commissievoorzitter niets kwijt over de inhoud van het rapport. Wel zei Alders dat het convenant alleen ingaat op het beleid voor de korte termijn. Over het langetermijnbeleid wordt later dit jaar verder gepraat.


Reacties op dit bericht