Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Airport goed voor tweeduizend banen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 933 
|
 Stentor 
Airport goed voor tweeduizend banen

LELYSTAD/VELUWE - De beoogde uitbreiding van Lelystad Airport is goed voor duizend tot tweeduizend nieuwe banen, geeft de directeur van het vliegveld, Lex Oude Weernink, aan. “Je moet dan denken aan extra werkgelegenheid op het vliegveld zelf, bijvoorbeeld voor het afhandelen van vluchten en bagage.

Daarnaast profiteert de hele regio, van toeleveringsbedrijven, autoverhuurbedrijven tot cateringbedrijven tot horeca en de watersportbranche. Veel toeristen, met name uit Duitsland, kiezen voor deze regio wegens de ongekende mogelijkheden op het water.”

Als minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings, de verlenging van de startbaan toewijst en het sein op groen zet voor een grotere luchthaven, verwerkt Lelystad Airport jaarlijks een miljoen tot anderhalf miljoen passagiers, berekent Oude Weernink.

Daarmee wordt het een middelgrote regionale luchthaven, vergelijkbaar met Rotterdam Zestienhoven en het vliegveld bij Eindhoven. “Het is mijn ambitie om een gezonde, goede luchthaven in Lelystad neer te zetten die een grote bijdrage levert aan de regionale economie, een vliegveld waar we trots op kunnen zijn.”

In feite is de rol van Lelystad Airport beperkt. De al ingezette ontwikkeling is vooral ingegeven door de Planologische Kern Beslissing van het Rijk om Schiphol te ontzien.

Hoewel Veluwse gemeenten gezamenlijk en apart proberen zoveel mogelijk gaten te schieten in de milieu effect rapportage die aan het aanwijzingsbesluit van minister Eurlings vooraf gaat, verwacht Oude Weernink dat hun invloed uiteindelijk beperkt zal blijken te zijn.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Kom, kom, kom, 1000 tot 2000 banen? Lelystad laat je geen oor aannaaien. En het betreft dan het afhandelen van vluchten en bagage. Geloof me, dat wordt gedaan door goedkope uitzendkrachten, die ècht niet uit Lelystad zullen komen. De mooie praatjes om mensen enthousiast te krijgen voor de ramp, die boven hun hoofd hangt, doen me denken aan de wijze woorden van mijn oude buurvrouw, die altijd zegt: 'het draait om 3 dingen in het leven; Geld, Macht en Seks.' En waarachtig, ik geloof dat ze gelijk heeft. Want ook nu weer draait het echt niet om het feit om een goede daad te verrichten, wat betreft de werkgelegenheid voor Leystad, hoor! Maar meer om de Eurotekens, de gratis reisjes, een tweede huis elders en als het een huis in Holland is, zeker niet een onder een aanvliegroute!!
Maar toch kan de heer Oude Weernink wel eens gelijk krijgen in de vorm van de volgende werkgelegenheden. Extra personeel in de apotheek voor het verstrekken van medicijnen (slaapmiddelen, anti-depressiva, enz.) Invallers voor het onderwijs, door zietkteverzuim. Psychologen voor het ontwikkelen van allerlei klachten van kinderen. Wellicht een geflopt Crosje erbij. Verzin het maar, de mogelijkheden zijn eindeloos! Sterkte arme Lelystad, ik hoop dat Nederland eindelijk ECHT wakker wordt!

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Tja Els, die Oude Weernink toch...!