Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Airport Teuge grootste’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1411 
|
 destentor.nl 
‘Airport Teuge grootste’

Auteur: door Rudi Hofman

TEUGE - Teuge International Airport heeft de ambitie om het grootste vliegveld voor de kleine luchtvaart te worden in Nederland.
Nu is dat Lelystad. Die ambitie staat in een businessplan dat is goedgekeurd door de colleges van de gemeenten Deventer, Voorst, Zutphen en Apeldoorn, de aandeelhouders van de luchthaven.

Lelystad moet de komende jaren de groei van Schiphol deels opvangen. Teuge kan dan een deel van de kleine (zakelijke) luchtvaart overnemen. Voorwaarde is dat provincie en rijksoverheid ruimte bieden voor de uitbreiding.

Twee jaar geleden stevende Teuge af op een faillissement. Apeldoorn, Deventer, Zutphen en Voorst verstrekten daarom in 2010 een lening van 1,425 miljoen euro tot 1 juli dit jaar. Meiltje de Groot, directeur van Luchthaven Teuge, is met drie banken in onderhandeling over de overname van de lening. Als dat lukt dan krijgen de gemeenten hun geld terug, inclusief de rente van 4,25 procent. Teuge International Airport, zoals de officiële naam luidt, is op zoek naar een nieuwe naam.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Voorstel nieuwe naam Teuge International Airport: Teuge Rustverstoorder nummer zoveel.....