Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Airneth organiseert bijeenkomst over consequenties olieprijzen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1660 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Airneth organiseert bijeenkomst over consequenties olieprijzen

DRIEBERGEN - De luchtvaartsector zal de komende jaren nog sterk gebonden zijn aan kerosine als brandstof. Stijgende olieprijzen zullen grote consequenties hebben voor de luchtvaartindustrie. Wat zijn deze consequenties en wat zijn de alternatieven? Kennisorganisatie Airneth hoopt tijdens een symposium antwoord te geven op deze vragen.

Op donderdag 10 december brengt de organisatie in Den Haag de consequenties in kaart en bespreekt alternatieven voor vliegtuigbrandstof.

Diverse sprekers zullen vanuit verschillende visies dit probleem benaderen: het mondiale vraag en aanbod, de geopolitieke dimensie, de visie van de olie-industrie, de luchtvaartmaatschappijen en producenten van alternatieve brandstoffen.

De sprekers zijn Lucia van Geuns (Clingendael Instituut), Dirk Kronemeyer (KLM), Ewald Breunesse (Shell), Carel Callenbach (Ingrepo). Walter Schut (ANVR) zal de middag voorzitten.

De bijeenkomst is bedoeld voor beleidsmakers, wetenschappers en overige experts op het gebied van de internationale civiele luchtvaart en olie industrie/milieu. Het seminar vindt plaats in het Bilderberg Europa Hotel in Den Haag. Deelname is gratis maar het aantal plaatsen is
beperkt.

Voor meer informatie en registratie: www.airneth.nl


Reacties op dit bericht