Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Airbus A380 komt naar Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 827 
|
 nos.nl 
Airbus A380 komt naar Schiphol

Het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, de Airbus A380, vliegt vanaf 1 augustus dagelijks van en naar Schiphol. Het gaat om vluchten van een toestel van Emirates, de luchtvaartmaatschappij van Verenigde Arabische Emiraten.

In het dubbeldekstoestel zijn 427 stoelen voor de Economy Class, 76 slaapstoelen voor de Business Class en 14 First Class privésuites. De Airbus A380 vervangt de Boeing 777 waarmee Emirates sinds mei 2010 naar Nederland vliegt.

De enige keer dat een Airbus A380 Schiphol aandeed was in 2010 tijdens een promotietour van Airbus. Het toestel landde op een aantal Europese luchthavens om landingsbanen te testen.

Haarscheurtjes
Schiphol is blij met de komst van het toestel. “We hebben ons erop voorbereid en aanpassingen gedaan. We zijn er helemaal klaar voor”, zegt een woordvoerder.

Vorige week werd bekend dat alle A380-toestellen moeten worden nagekeken. De vliegtuigen worden onderzocht op haarscheurtjes in de vleugels. De veiligheid van de toestellen is volgens Airbus niet in het geding.


Reacties op dit bericht