Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Air France verwacht volgend jaar weer winst

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 892 
|
 nuzakelijk.nl 
Air France verwacht volgend jaar weer winst

Air France, de Franse zustermaatschappij van KLM, maakt volgend jaar weer winst. Doordat KLM wel zwarte cijfers schrijft, boekt de groep als geheel dit jaar al een positief resultaat.
Dat heeft topman Alexandre de Juniac van Air France-KLM maandag gezegd tegen de radiozender Europe1.
Vorige maand liet Air France zijn winstdoelstelling voor dit jaar varen. Het bedrijf kondigde ook aan dat het meer dan 2800 banen extra gaat schrappen, bovenop de ruim 5000 die eerder al kwamen te vervallen.
De Juniac zei maandag dat die ingreep nodig is om Air France te redden. Zonder het banenverlies zou de luchtvaartmaatschappij zelfs kunnen ophouden te bestaan, waarschuwde hij.
Passagiers
Luchtvaartgroep Air France-KLM heeft in september meer passagiers en minder vracht vervoerd dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de vervoersstatistieken die het Frans-Nederlandse bedrijf maandag heeft gepubliceerd.
Het passagiersvervoer, gerekend als opbrengst per stoel per kilometer, nam vorige maand met 0,7 procent toe. De groei is daarmee beduidend minder sterk dan in de voorgaande maanden.
Doordat de capaciteit gelijke tred hield met de vraag, bleef de gemiddelde bezettingsgraad van de vliegtuigen stabiel op 85,2 procent. Air France-KLM vervoerde in totaal 6,9 miljoen passagiers. Dat was 0,2 procent meer dan in september 2012.
Het vrachtvervoer daalde met 4,1 procent. Hier nam de capaciteit met 2 procent af, waardoor de bezettingsgraad met 1,4 procentpunt verslechterde tot 62,4 procent


Reacties op dit bericht