Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Air France ondervindt last stakingen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 864 
|
 Koersalarm.nl 
Air France ondervindt last stakingen

Air France ondervindt last stakingen

ABM Financial News – 02-02-2012 - de aandeelhouder

Van 6 tot 9 februari zijn er in Frankrijk stakingen
Air France kampt van 6 tot 9 februari met stakingen. Hoewel nog lastig is in te schatten welke impact de stakingen in de luchtvaartsector zullen hebben, laat de vliegtuigmaatschappij weten alles te doen om de schade voor haar passagiers te minimaliseren. KLM liet in een reactie aan ABM Financial News weten dat haar activiteiten vermoedelijk niet tot weinig last zullen ondervinden van de staking.

Reorganisatie
Air France-KLM kondigde medio januari ingrijpende maatregelen aan. In de komende drie jaar wil de luchtvaartmaatschappij de schulden met 2 miljard euro terugbrengen. Onder meer de investeringsplannen van Air France-KLM gaan op de schop en ook het personeel moet offers brengen. Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen liet ABM Financial News al weten dat voor de luchtvaartmaatschappij “een aardig robbetje vechten” met de vakbonden in het verschiet ligt.

American Airlines
De reorganisatieplannen van Air France-KLM staan niet op zich. Zo maakte American Airlines zojuist bekend 13.000 banen te gaan schrappen, circa een vijfde van het personeelsbestand.


Reacties op dit bericht