Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Air France neemt A380’s later af’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 766 
|
 transport online.nl 
Air France neemt A380’s later af’

(Novum/ABM FN) - Air France neemt in overleg met producent Airbus vier A380-vliegtuigen pas later af. Dat schrijft de Franse zakenkrant La Tribune donderdag. Oorspronkelijk was dit voorjaar de levering van twee exemplaren van het vliegtuig gepland. Nog twee vliegtuigen moesten volgen in 2014. Reden voor het uitstel is dat de maatschappij volgens de krant een lage groei voorziet.

Langeafstandsvluchten groeien naar verwachting de komende twee tot drie jaar met slechts twee procent. Volgens de krant wil het bedrijf zich bovendien richten op het terugbrengen van de schuld naar 4,5 miljard euro eind 2014, waardoor investeringen worden teruggeschroefd.

De luchtvaartmaatschappij heeft momenteel acht A380’s. Het grootste passagiersvliegtuig ter wereld wordt met name ingezet voor langeafstandsvluchten en kost officieel vierhonderd miljoen dollar per stuk, waarbij forse kortingen gangbaar zijn.

Bij de publicatie van de cijfers van het vierde kwartaal op 22 februari zei het bedrijf ‘aanhoudende moeilijke marktomstandigheden’ en ‘volatiele brandstofprijzen en wisselkoersen’ te verwachten. In het licht van een reorganisatieplan let Air France strikt op de kosten en tracht het de schuld verder terug te brengen


Reacties op dit bericht