Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Air France-KLM wil Alitalia overnemen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 804 
|
 telegraaf.nl 
Air France-KLM wil Alitalia overnemen

ROME (AFN) - De Nederlands-Franse luchtvaartcombinatie Air France-KLM wil zijn Italiaanse branchegenoot Alitalia helemaal overnemen. De twee zouden al in vergevorderde fusiegesprekken zijn en verwacht de definitieve deal deze zomer te sluiten. Dat schrijft de Italiaanse krant Il Messagero zondag.

Air France-KLM kocht in 2009 25 procent van Alitalia. De rest van het in financiële moeilijkheden verkerende bedrijf is in handen van een groep Italiaanse investeerders, waaronder modeconcern Benetton entolwegenexploitant Atlantia, verzameld onder de naam CAI. Eerder heeft de Nederlands-Franse combinatie gezegd in ieder geval te willen wachten tot 2014 voor het zijn optie gebruikt om Alitalia helemaal over te nemen.
Volgens de krant wil Air France-KLM de aandeelhouders een premie van 20 procent bieden op de prijs die ze hebben betaald voor het aandeel. De overname zou betaald worden in aandelen Air France-KLM. DeAlitalia-aandeelhouders kunnen hun aandelen inruilen vanaf 12 januari, als een zogenoemde lock-upperiode eindigt.
De Frans-Nederlandse luchtvaarder bood in 2008 al 2,5 miljard euro voor heel Alitalia. Destijds werd de bieding tegengehouden door de toenmalige premier Silvio Berlusconi. Die wilde het bedrijf in Italiaanse handen houden. Ook schrokken de vakbonden terug voor de rigoureuze reorganisatie die Air France-KLM wilde doorvoeren.


Reacties op dit bericht