Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Air France-KLM verwacht veel van nieuw luchtvaartverdrag

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 697 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Air France-KLM verwacht veel van nieuw luchtvaartverdrag

AMSTELVEEN - Air France-KLM reageert verheugd op het nieuw overeengekomen luchtvaartverdrag tussen de Verenigde Staten en Europa. Het verdrag biedt volgens de fusiemaatschappij legio mogelijkheden om de passagiers nog meer transatlantische verbindingen aan te bieden. Air France-KLM heeft in de loop der jaren een sterke positie verworven op dit marktgebied.

Vanaf Schiphol is KLM verantwoordelijk voor 38 procent van alles transatlantische vluchten, gevolgd door partner Northwest Airlines met 33 procent. SkyTeam-leden Continental en Delta nemen respectievelijk de derde en vierde plaats in met acht en zeven procent.

Ook op Parijs-Charles de Gaulle heeft de luchtvaartcombinatie een sterke positie. Air France neemt daar, met 49 procent, bijna de helft van de transatlantische vluchten voor haar rekening. Ook SkyTeam-partners Delta (tien procent), Continental (zeven procent) en Northwest (twee procent) spelen een rol op de Parijse luchthaven.

Air France-KLM verwacht door de samenwerking met de overige leden van het SkyTeam een nog grotere rol in het transatlantische luchtverkeer te kunnen spelen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

De positie is verworven door het failliete North West aan te schaffen en daar vele miljarden in te pompen om maar te mogen vliegen op de VS (NW had landingsrechten als nationale maatschappij). Dientengevolge heeft Air France de KLM kunnen kopen. En nu is men erg blij...

Geplaatst door Olav uit NULL

Of niet blij...

Zou het niet kunnen dat Nelie de bijzondere band tussen Air-France met KLM en Schiphol zou laten onderzoeken?

En dan een toekomst met: 'Dag Schiphol, Dag Amsterdam met je blauwe kermispalen langs het Damrak' en een meer centrale, dus goedkope plek voor vracht?