Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Air France-KLM uit AEX

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 964 
|
 nos.nl 
Air France-KLM uit AEX

Air France-KLM, PostNL en Imtech verliezen op de Amsterdamse beurs hun notering in de AEX, de hoofd-index. Ze worden teruggezet naar de AMX. Boskalis Westminster, Delta Lloyd en OCI promoveren juist van de AMX naar de AEX.

De wijzigingen in de samenstelling van deze indices gaan maandag 24 maart in.

Vaste regels
Accell, AND, Arseus, Exact Holding, Holland Colours en Sligro verdwijnen uit de AScX, de index voor de kleinere fondsen. Nieuw hierin zijn AMG, DPA Group, Groothandelsgebouwen, Heijmans, HES Beheer, Neways Electronics, Oranjewoud en Stern Groep.

“Vroeger keken we alleen naar de omzet”, aldus een woordvoerder van Euronext. “Nu gaat de selectie op basis van vrij verhandelbare marktkapitalisatie. Dat is het deel van de aandelen dat vrij verhandelbaar is. Dat percentage nemen we mee in de weging. Het zijn vaste regels, puur gebaseerd op cijfers.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

En zo verschrompeld een bedrijf dat ooit zelfs als enige ter wereld een geheel eigen vloot bezat tot een set mensen die slechts strategische waarde vertegenwoordigen voor de investeringsmaatschappij die het clubje straks opkoopt en 'kalltstelt'.

Maar eerst zal de overheid nog héél veel euro's in het bedrijf gaan stoppen om te trachten zo'n overname te voorkomen, want het is immers 'de motor van de NL'se economie':

Aldus RTL Z-beurscommentator Hans de Geus:
"Beleggers hebben de laatste tien jaar ook weinig plezier aan het aandeel Air France-KLM beleefd''.