Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Air France KLM dieper in rood

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 799 
|
 telegraaf.nl 
Air France KLM dieper in rood

door Paul Eldering

PARIJS -  Air France KLM is het eerste kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken. Het operationele verlies kelderde van 403 miljoen euro in januari tot maart 2011 naar 597 miljoen in de eerste drie maanden van 2012. Het nettoresultaat stabiliseerde op 368 miljoen negatief.
Topman Jean-Cyril Spinetta spreekt van ‘een moeilijk kwartaal geheel in de lijn der verwachting’. De omzet van de groep steeg 6% tot 5,6 miljard euro, vooral te danken aan het aantrekkende passagiersvervoer. ‘Vracht bleef zwak. De strikte capaciteitscontrole en de passagiersgroei konden de stijgende brandstofkosten echter niet goedmaken’, aldus Spinetta.
Aan brandstof werd bijna 18% meer uitgegeven dan vorig jaar. Ook personeel was 6% duurder. Spinetta blijft vasthouden aan de doelen voor 2012: bezuinigingen en schuldsanering, meer synergie in de groep en het elimineren van verliesgevende activiteiten.Hij doet nog steeds geen harde uitspraken over het afvloeien van overtollige personeel. ‘Transform 2015 is in de eerste fase geïmplementeerd, we onderhandelen over de volgende fase’, zegt hij.
De bezettingsgraad van de vliegtuigen steeg naar 81,6%. De operationele kosten namen 9% toe. Air France KLM verwacht dat de brandstofrekening dit jaar 1,1 miljard euro hoger wordt. Het operationele resultaat in het eerste halfjaar van 2012 zal volgens de jongste prognose lager uitvallen dan het verlies van 548 miljoen in de eerste helft van 2011. ‘In de tweede helft zullen we gaan profiteren van het ombuigingsprogramma Transform 2015’, voorspelt Spinetta.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

Die hogere (belasting- en accijnsvrije) brandstofrekening zal men toch een keer in de ticketprijs moeten gaan doorrekenen. Op dit moment zakt de olieprijs wel weer, maar voor hoe lang?

Geplaatst door joop uit haarlem

Bezuinigen? nee gewoon inkrimpen en minder vliegen, worden een heleboel mensen blij van!

Geplaatst door Loriet uit NULL

Ja,dat vliegen loopt gewoon helemaal uit de hand.
Mag het even wat minder en meer belasting betaald worden? Graag want dan wordt ik ook blij!