Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Air France-KLM boekt weer verlies

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 912 
|
 www.dft.nl 
Air France-KLM boekt weer verlies

PARIJS (AFN) -  Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar opnieuw een verlies geboekt. Het is het vierde kwartaal op rij w
aarin de Frans-Nederlandse vliegcombinatie, die net als branchegenoten zwaar wordt getroffen door de economische crisis, verlies lijdt.

Het bedrijf boekte een verlies van 147 miljoen euro tegen een winst van 27 miljoen euro een jaar eerder, zo blijkt uit woensdag gepubliceerde resultaten. Het verlies, dat groter is dan analisten hadden verwacht, is wel minder dan in voorgaande kwartalen. Het operationele resultaat was 47 miljoen euro negatief, ook minder slecht dan in eerdere kwartalen.

Net als voorgaande periodes is het verlies te wijten aan zogenoemde hedgecontracten. De luchtvaartmaatschappij dekt zich net als branchegenoten in tegen stijgende brandstofprijzen. Deze zijn echter de laatste tijd fors gedaald sinds het hoogtepunt vorig jaar. De omzet in het tweede kwartaal zakte bijna 20 procent tot 5,61 miljard euro, minder dan analisten hadden gedacht.

Air France-KLM blijft onder invloed van de economische tegenwind de capaciteit terugschroeven. De luchtvaartmaatschappij verwacht aan het begin van het nieuwe boekjaar geen operationeel verlies meer te boeken.

Bekijk bericht op "www.dft.nl"

Reacties op dit bericht