Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Afname waterkwaliteit rond Schiphol door de-icing

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1487 
|
 Luchtvaartnieuws 
Afname waterkwaliteit rond Schiphol door de-icing

SCHIPHOL - De waterkwaliteit rond Schiphol is net als vorig jaar verslechterd door het ijsvrij maken van vliegtuigen, ondanks dat maatregelen zijn genomen om dit te voorkomen. Dat meldt de luchthaven in een verklaring. De afgelopen dagen is door Schiphol geconstateerd dat de normen voor het water op enkele punten niet conform de eisen van het Hoogheemraadschap Rijnland zijn.

De oorzaak hiervan is het ‘de-icen’ van vliegtuigen in de afgelopen week, waardoor het middel glycol in de sloten rondom Schiphol terecht is gekomen. De-icing wordt toegepast om veilig te starten bij temperaturen onder drie graden.

De extra maatregelen die vorig jaar zijn genomen, zijn onder andere het versneld aanleggen van speciale de-icings platformen en voorzieningen op de pieren waardoor glycol apart wordt opgevangen. De glycol dat tijdens het taxiën en starten nog van het vliegtuig afkomt, komt via de rijbanen nog wel in de sloten terecht. Glycol is een biologisch afbreekbaar middel dat zuurstof gebruikt om zichzelf af te breken.

Amsterdam Airport Schiphol heeft om de waterkwaliteit te herstellen onder andere pompen neergezet om het water in de sloten te beluchten. Vorig jaar maart moest Schiphol tot twee keer toe een dwangsom van 300.000 euro betalen vanwege vervuiling van het oppervlaktewater na een koude periode.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

Een vreemde gang van zaken. Zelfs met deze zachte winter heeft men die problemen?
Onbegrijpelijk