Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Afname passagiers en vracht op Europese luchthavens

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 806 
|
 luchtvaart nieuws.nl 
Afname passagiers en vracht op Europese luchthavens

BRUSSEL - De Europese luchtvaartsector wordt in toenemende mate geraakt door de schuldencrisis in de regio. Voor het eerst in drie jaar daalde in oktober zowel het aantal vervoerde passagiers als het vrachtvervoer op luchthavens in Europa. Dat maakte koepelorganisatie ACI Europe woensdag bekend.

Het passagiersvervoer via luchthavens in de Europese Unie slonk met 1,3 procent ten opzichte van oktober vorig jaar. Bij het vrachtvervoer, dat in de voorgaande 16 maanden ook al afnam, was de daling op jaarbasis 2,2 procent.

Volgens ACI zijn de onderlinge verschillen tussen de EU-landen groot. De organisatie spreekt van een flinke recessie in Slovenië, Tsjechië, Slowakije, Griekenland, Letland, Spanje, Hongarije en Italië. In het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Malta en België is er sprake van krimp noch groei, terwijl Ierland en Portugal “bemoedigende tekenen van herstel’’ laten zien.

Landen als Duitsland, Nederland en Zweden kennen een “weinig indrukwekkende’’ groei, aldus ACI. Zo steeg het aantal passagiers op Schiphol in oktober met slechts 0,8 procent. De hoeveelheid verwerkte vracht daalde met 6,7 procent.

(c) Reismedia / ANP


Reacties op dit bericht