Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Advies Alders laat de bewoners in de kou staan

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 996 
|
 De Castricummer 
Advies Alders laat de bewoners in de kou staan Download het gehele artikel 'Advies Alders laat de bewoners in de kou staan'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

Op de drempel van de OmgevingsRaadSchiphol

En zo staan vele platforms en bewonersorganisaties op de drempel van de opvolger van CROS en Alderstafels, ORS.
In de kou, of laten ze zich daar in zetten?

In plaats van een doordachte, hoognodige samenwerking op hoofdpunten en formulering van randvoorwaarden vooraf, dreigt men wederom in de val te lopen. En voor de bewoners dreigt de via belastingen slim gefinancierde teloorgang van de eigen woon- en leefomgeving in hetzelfde tempo door te gaan.

Een ding kan over de Alders aanpak wel worden gezegd: de uitgehaalde truc blijkt erg simpel. Tientallen lokale, maximerende meetpunten komen te vervallen en worden door een Totaal Volume Toegestaan Geluid per jaar vervangen. Dat blijkt dan wel gebaseerd te zijn op geflatteerde fabrieksgegevens en de vele afwijkingen door Meteofactoren zoals sterke buien en krachtige wind spelen geen rol.
Interessant lijkt dan de vraag welke correctiefactor is weggelaten en wat toepassing ervan voor de totale capaciteit van de banen zou gaan betekenen?

En zo is er heel wat meer waar de betrokkenen vooraf eens bij stil zouden moeten staan voordat ze het nieuwe arrangement van Alders en de zich achter hem verschuilende politici aangaan.