Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Activisten bezetten bos in Schinveld

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 1022 
|
 Telegraaf 
Activisten bezetten bos in Schinveld

SCHINVELD, maandag
    Actievoerders van Groenfront! hebben gistermiddag in het Limburgse Schinveld een zes hectare groot bos bezet bij de landingsbaan van Awacsradarvliegtuigen. Zij willen hiermee voorkomen dat het bos wordt gekapt.

De Raad van State oordeelde dat het bos op last van minister Dekker (VROM) mag worden gekapt. Inwoners van Schinveld en Brunssum verzetten zich tegen de boskap, omdat ze vrezen dat daardoor het lawaai door radarvliegtuigen zal toenemen.

De Vereniging Stop Awacsoverlast uit de regio Schinveld steunt de actie van Groenfront!, onder meer door hen van eten en drinken te voorzien.
    Daarnaast mobiliseert de vereniging zoveel mogelijk burgers zodra de houthakkers in zicht komen, zei voorzitter J. Fijnaut van de vereniging gisteren tijdens een persconferentie in het bos.

Boomhutten
          De activisten hebben op verschillende plaatsen boomhutten gebouwd. „We komen de bomen niet meer uit, dan kunnen die ook niet gekapt worden”, aldus een woordvoerder van Groenfront!
De Vereniging Stop Awacsoverlast kondigde gisteren aan naar het Europese Hof voor de rechten van de mens te stappen.

    Afgelopen week publiceerde de GGD een TNO-rapport waaruit bleek dat de inwoners van Schinveld en Brunssum meer te lijden hebben onder het vliegtuiglawaai dan de omwonenden van Schiphol.

 

Foto: Actievoerders van Groenfront! bezetten het bos in het Limburgse Schinveld uit protest tegen het kappen van de bomen.

Download het gehele artikel 'Activisten bezetten bos in Schinveld'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Vos uit Uitgeest

Waar hebben we dat eerder gezien/meegemaakt?
Bij Schiphol! Ook daar zijn dorpen van de kaart verdwenen tbv. de luchtvaart! En recentelijk nog werd er gepleit voor sloop van delen van woonkernen in de 'nabijheid' van Schiphol.
Nu dus ook in Schinveld/Brunssum, want nu het bos, straks het dorp!
Hoe triest, een regering te hebben die niets om de inwoners geeft, laat staan om de natuur, maar wel om vliegvelden en de bijbehorende stinkende zaken!
Ik hoop dat de inwoners van ons (nog wel) prachtige Limburgse Schinveld/Brunssum hun gelijk halen bij het Europese Hof voor de rechten van de mens! Tevens hoop ik dat zij het bos kunnen behouden! De luchtvaartlobby, of zij nu onder dekmantel Navo vliegt, of anderszij, zij hebben reeds te veel kapot gemaakt!

Geplaatst door E. Steenaard uit Schiedam

Waar gaan we met dit pokkeland naar toe.
Dit is geen vrij land meer.
Een democratie die het niet is.