Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Actievoerders Greenpeace beklimmen vliegtuig op Londen Heathrow

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 940 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Actievoerders Greenpeace beklimmen vliegtuig op Londen Heathrow

LONDEN - De luchthaven Londen Heathrow is ernstig in verlegenheid gebracht nadat maandag (25 februari) vier actievoerders van Greenpeace een Airbus A320 van British Airways wisten te beklimmen. Kort na aankomst van het vliegtuig vanuit Manchester konden ze vanuit Terminal 1 op het toestel klimmen. Ze protesteerden hiermee tegen plannen voor de aanleg van een derde baan op Heathrow.

De actievoerders wachtten totdat de passagiers het toestel hadden verlaten en wisten vervolgens alle veiligheidshindernissen te omzeilen en op het vliegtuig te klimmen. Ze vouwden een spandoek uit met de tekst ‘Climate Emergency - No Third Runway’ en hingen dat voor het staartvlak. De politie heeft de actievoerders gearresteerd.

Vraag is hoe de actievoerders op het strengbeveiligde Heathrow het vliegtuig hebben weten te beklimmen. Luchthavenexploitant BAA veroordeelt de actie. De Britse politie heeft een onderzoek ingesteld naar het voorval.

De Britse regering onderzoekt momenteel de voor- en nadelen van een derde baan voor Europa’s grootste luchthaven. Een consultatieronde in het kader hiervan is woensdag afgelopen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

1: respect voor de mensen die (of het veilig is wat ze doen, stel ik niet ter discussie) ook op deze toch wel ongebruikelijke manier van actie voeren laten weten dat ook daar genoeg is genoeg geldt.
2: de grootste luchthaven van west-Europa.....met twee banen. Schiphol: 3x zoveel !!!! En toch ongelovelijk in-efficient !!!! Vorm van mis-magement ?
Pure belastingsgeld verkwisting ?
Speeltje van de Nederlandse Staat ?