Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Actie tegen vliegboete

 |
 Geplaatst door: Liesbeth 
 |
 Bekeken: 956 
|
 www.telegraaf.nl 
Actie tegen vliegboete

door Arnold Burlage
AMSTERDAM - De organisatie van prijsvechters in Europa heeft zware kriktiek op de plannen van het Nederlandse kabinet, dat vanaf 1 januari een ‘toeslag’ van 25-30 euro op vliegtickets wil invoeren
De European Low Fare Airline Association (ELFAA) meent dat de heffing de consument dupeert en slecht is voor de Nederlandse economie.

ELFAA roept passagiers op tot het tekenen van een on-line petitie. De petitie is te vinden op de internetsite van de Consumentenbond.

Het gaat trouwens niet om een zogenaamde eco tax waarvan de opbrengst ten goede komt aan het milieu, zoals ELFAA en de Consumentenbod beweren. Minister Camile Eurlings liet de luchtvaartsector al eerder weten dat het om een ordinaire rijksbelasting gaat die rechtreeks in de schatkist verdwijnt.

Secretaris Generaal van de ELFAA John Hanlon: ‘De heffing is niets meer dan een goedkope manier van belasting binnen halen over de rug van de gewone consument of deze nou reist voor werk, vakantie of familiebezoek’.

Volgens de critici gaat het de regering helemaal niet om het milie, maar is het een extra belasting.

“De ticket tax is slecht voor de Nederlandse economie in het algemeen, en de luchtvaart en de reisbranche in het bijzonder. De overweging van de regering om de voorgestelde belasting alleen te heffen op passagiers die hun reis beginnen in Nederland en niet op de passagiers die op doorreis zijn, is bovendien discriminerend voor de Nederlandse reiziger”, aldus ELFAA dat bij haar protest samenwerkt met de Consumentenbond.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Zie Trouw 30 juli , Reacties vliegtax