Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Actie om Zwanenburgbaan om te dopen in Lijndenbaan

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1142 
|
 Haarlems Dagblad 
Actie om Zwanenburgbaan om te dopen in Lijndenbaan

SCHIPHOL - De bewoners van Lijnden gaan actievoeren om de Zwanenburgbaan om te dopen in Lijndenbaan.


Met brieven en raamposters wil de Dorpsraad meer aandacht voor de overlast in Lijnden krijgen. Het ontwerp van de raamposter is al klaar, maar een bevriende drukkerij moet ze nog drukken. ,,Ik heb niet de illusie dat Schiphol de Zwanenburgbaan echt zal omdopen in Lijndenbaan, maar zo krijgen we ten minste aandacht. Nu worden we over het hoofd gezien’’, is de ervaring van Louis van Daalen.
De vlam sloeg in de pan toen achteraf bleek dat in het akkoord aan de Alderstafel de zin was opgenomen dat de noordelijke uitvliegroute vanaf de Zwanenburgbaan wordt opgeschoven en precies tussen Zwanenburg en Badhoevedorp doorgaat. ,,Maar daar ligt dus Lijnden. Dat ziet iedereen even over het hoofd. De bewonersdelegatie wordt gedomineerd door Van Ojik en Haverkort. Die wonen beiden in Zwanenburg. Dan moet je niet je overlast naar de buren verschuiven. Daarom ook zijn wij later alsnog uit het overleg gestapt’’, brengt Van Daalen in herinnering.
Sinds vorig voorjaar is de uitvliegroute dus 500 meter naar het oosten opgeschoven. De toestellen komen nu precies over Lijnden heen en buigen daarna naar het oosten af. ,,In Zwanenburg wonen inderdaad aanzienlijk meer bewoners dan in Lijnden, maar vergeet niet dat er nu meer klachten uit Badhoevedorp en Amsterdam-West komen en er per saldo dus meer mensen last hebben. Zwanenburg heeft veel landende toestellen, maar bij het opstijgen maken ze aanzienlijk meer lawaai en wanneer ze bij ons overkomen zitten ze nog erg laag. Wij hebben thuis isolatie, maar wanneer een 747 overkomt staan de kopjes in de kast te trillen’’, illustreert Van Daalen de overlast.


Reacties op dit bericht