Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Actie dreigt bij Schiphol

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 618 
|
 www.nu.nl 
Actie dreigt bij Schiphol

SCHIPHOL - De luchthaven Schiphol biedt zijn personeel te weinig compensatie voor de gestegen ziektekosten. Dat hebben Abvakabo FNV en VPS vrijdag gezegd na overleg met de luchthavenleiding. Nu de besprekingen zijn vastgelopen, dreigt er volgens de vakbonden actie bij Schiphol.

Volgens onderhandelaar Fred Bos van Abvakabo FNV heeft Schiphol-directeur Gerlach Cerfontaine een half jaar geleden beloofd dat de hogere kosten door het nieuwe zorgstelsel gecompenseerd zouden worden.

De gezamenlijke bonden gaan op 4 juli aan de werknemers vragen wat de vervolgstappen van het mislukte overleg moeten zijn. “Onze boodschap is: Zorg dat Cerfontaine zijn woorden waarmaakt. Dat kunnen wij als bonden zonder acties niet waarmaken”, zegt Bos.

Compensatie

Schiphol biedt een compensatie voor de gestegen kosten van 30 euro per maand plus een eenmalig bedrag van 350 euro. Onderhandelaar Bos wijst dit als onvoldoende van de hand. “Er zijn mensen die honderden of soms zelf duizenden euro’s per jaar erop achteruit gaan.”

De Schipholdirectie vindt dat het zijn personeel een “fatsoenlijke regeling” heeft voorgesteld, laat een woordvoerster van de luchthaven weten. De consequenties van het nieuwe zorgstelsel zijn voor hen zo “niet groter dan voor andere Nederlanders”. Het aanbod aan het personeel blijft volgens de zegsvrouw nog twee weken staan.

De bonden sturen niet direct aan op een korte of langere staking, zegt Bos. “Het is aan de leden, maar het ligt voor de hand dat we niet met een werkonderbreking beginnen.”


Reacties op dit bericht