Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Actie Milieudefensie in hoofdkantoor Schiphol

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 1008 
|
 www.nu.nl 
Actie Milieudefensie in hoofdkantoor Schiphol

SCHIPHOL - Een groep actievoerders van Milieudefensie is vrijdagochtend rond 10.30 uur het hoofdkantoor van de luchthaven Schiphol binnengevallen. Hun protest is gericht tegen Schiphol-directeur Cerfontaine, omdat de organisatie betwijfelt dat de topman maatregelen wil nemen om de geluidsoverlast door vliegtuigen terug te dringen.

Ongeveer veertig actievoerders, onder wie ook omwonenden van Schiphol, hebben in het gebouw posters opgehangen, onder meer met een lijst van tien punten om een schoner en stiller Schiphol te krijgen.

Sollicitanten

De demonstranten doen zich voor als sollicitanten voor de baan van Cerfontaine, omdat ze vinden dat de luchthaven op zoek moet naar een meer milieubewuste topman. “We hebben weinig fiducie in de Schiphol-topman om het beleid, met al dan niet scherpere geluids- en milieunormen, dat in de maak is uit te voeren”, aldus Milieudefensie.

De ‘sollicitanten’ hebben nette kleding aan en hebben laptops bij zich om in de hal van het Schipholgebouw een mobiel kantoor in te richten. De organisatie wil de actie 24 uur volhouden.

Gehoor

De demonstranten lopen vooruit op de politieke evaluatie van de Wet Luchtvaart, die de komende tijd plaatsheeft. Ze vrezen dat de directie van de luchthaven geen gehoor wil geven aan punten van milieuorganisaties en omwonenden.

“We begeven ons vandaag in het hol van de leeuw”, aldus een woordvoerder van Milieudefensie. “Hier worden de plannen gemaakt om de luchthaven te laten groeien. Wat ons betreft is het tijd de directie te vervangen.” De actievoerders eisen onder meer dat Schiphol tussen 23.00 en 07.00 uur dicht gaat voor vluchten die overlast veroorzaken. Ook willen ze tolheffing op autowegen rond de luchthaven.


Workshops

De activisten hebben een dagvullend programma gemaakt, dat onder meer bestaat uit workshops die in de lobby worden gehouden. “Als Schiphol de hele dag doorvliegt, blijven wij ook de hele dag hier zitten”, aldus de woordvoerder van de milieuorganisatie.

Aan het eind van de ochtend verzamelden zich enkele tientallen marechaussees voor de ingang van het gebouw. Het was tegen 11.30 uur echter nog niet duidelijk of zij een einde aan de actie zouden maken.

[Edit 13.00 uur van de plaatser:]
Inmiddels meldt nu.nl dat de marechaussee begonnen is een einde te maken aan de actie.

Meer informatie over de actie op:

http://www.milieudefensie.nl/directeurgezocht


Reacties op dit bericht

Geplaatst door els uit castricum

Mensen, wat vind ik dit een goede aktie!! Hoe komen jullie op zo'n origineel idee.
Ik hoop van harte, dat Nederland wakker wordt geschud door dit gebeuren en gaat beseffen, dat de paus de heiligverklaring van Schiphol af moet blazen. Inplaats daarvan zal de nieuwe directeur, met menslievende ideeën, een lintje
kunnen verdienen.

Geplaatst door nico uit NULL

Els,
de paus Benidictus XVI heeft al een heel belangrijke waarschuwing afgegeven, en geldt ook de menslievendheid (lijkt een beetje op menslevendheid). Wellicht raakt zijn goedheid C en wordt C het liefste jongetje, nog liever dan Pia ooit heeft kunnen vermoeden.
Ik ben nu met niet-lineaire akoestiek bezig, hiermee is op afstand stemmen in iemands hoofd te produceren zonder dat iemand dat door heeft. Wellicht is dit een mogelijkheid om hem op semi-goddelijke wijze gedachten in te fluisteren en zo hem op het menslievende pad te brengen. De speakertjes kosten Eur 0.95 per stuk.
Lukt dat niet dan hoort hij stemmen in zijn hoofd, die anderen niet horen. Psychiaters weten daar wel raad en via deze wijze lost het probleem zich ook op. Alleen een hoge dijk/drempel plaatsen, want er zijn genoeg mensen, sorry managers, die daar mee verder willen.

Nico

Geplaatst door Erwin. von der Meer uit Castricum

Hoewel ik van huis uit geen geboren actievoerder ben heeft deze actie mijn grote persoonlijke sympathie. Waarom? Omdat de ontwikkeling van de evaluatie Wet Luchtvaart dit toenemend vraagt. Hoe eerlijk is het dat verbeteringen die op het gebied van geluidsoverlast/hinder gerealiseerd kunnen worden automatisch vertaald mogen in een toename van vliegbewegingen als het Totale Geluids Volume maar niet overschreden wordt. Kortweg de geluidsoverlast/hinder blijft hetzelfde alleen wordt die na verbeteringe veroorzaakt door meer vliegtuigen. Dit is toch niet eerlijk naar de omwonenden toe. Waartoe hebben zij zoveel tijd en energie gestoken in het indienen van verbetervoorstellen? Toch niet om de sector te helpen aan meer capaciteit m.b.t. vliegbewegingen, of.....? Zolang dit soort grove onrechrvaardigheden mogen plaatsvinden in dit zgn. beschaafde land dan blijft uiteindelijk niets anders over dan actievoeren. Heel vervelend, niet leuk maar onvermijdelijk en daardoor best goed voorspelbaar. Met deze actie van Milieudefensie zal het niet blijven. Mind my words.

Geplaatst door els uit castricum

Erwin,ik moest even glimlachen om je op merking, dat je van huis uit geen actievoerder bent. Ik ook niet. Maar we zijn toch in wezen met z'n allen actie aan het voeren op deze site? Actie voeren is je stem laten horen over onrecht en onrechtmatigheid.
Er is vaak moed nodig om je stem te durven verheffen. Want de macht van de sterkste is nog steeds op aarde het meest aanwezig.
Ik bedank je dan ook voor je deskundige stukjes, die mij het vertrouwen geven, dat een integer iemand " actie aan het voeren" is
en zó ons ook " moed" geeft om door te gaan!