Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Acht late vluchten op Eindhoven Airport onacceptabel

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 992 
|
 ed.nl 
Acht late vluchten op Eindhoven Airport onacceptabel

EINDHOVEN - Met ingang van 2015 mogen er elke avond tussen 23.00 en 24.00 uur standaard 8 vliegtuigen landen op Eindhoven Airport, zo staat in het ontwerp Luchthavenbesluit. Bewonersorganisaties uit Best zijn geschrokken van deze uitkomst en roepen de regio op tot verzet.

Op dit moment mogen er 3 vliegtuigen landen na elf uur ‘s avonds, hier wordt sporadisch gebruik van gemaakt. Als Eindhoven Airport zijn nieuwe rechten ten volle benut, dan landt er tussen elf uur ‘s avonds en middernacht gemiddeld elke 7,5 minuut één vliegtuig. Daarnaast krijgt de regio incidenteel te maken met na elf uur ‘s avonds opstijgende vliegtuigen en na middernacht landende vliegtuigen. Deze extensieregeling is voor vliegtuigen die door overmacht vertraging oplopen.

“We zijn besodemieterd”, concludeert Hans Schulte van bewonersoverleg Batadorp. “Wij zijn gepiepeld. We hadden tot nu toe de indruk dat er alleen bij overmacht, dus bij hoge uitzondering, na elven zou worden geland”, vult Wim Scheffers van het Bestse bewonersoverleg Villawijk/Koekoekbos aan. “Wij gaan een zienswijze indienen, en we hopen dat zoveel mogelijk andere bewoners op deze manier protesteren tegen het Luchthavenbesluit.” Dat kan tot en met maandag 21 oktober.

Airport-directeur Joost Meijs benadrukt dat een en ander nog wel gegund moet worden, en dat de toename van vluchten tussen 23.00 en 24.00 uur niet uit de lucht komt vallen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Het schuiven is begonnen, nu nog even de nachtvluchten regelen.

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

"We zijn besodemieterd". Wel....wij ook. En het rare is dat in Duitsland een nachtvluchtverbod geldt al hebben ze daar een rare nacht (van 23 - 5). Zou mij niet verbazen als daar een verband is. Dat Eindhoven dus de voor DL bedoelde late avond vluchten mag opvangen....

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Welkom in het land der zotten.
Ook wel Schipholland geheten!

Geplaatst door j.h.griese uit Amstelveen

Dat noemde oud KLM directeur Ir Bouw: "Salamitactieken", waar de sector vanaf zou moeten, maar hij werd een roepende in de woestijn.. en hij kon vertrekken