Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Aantal passagiers Schiphol stijgt 4,3% in januari

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 851 
|
 Eurobench 
Aantal passagiers Schiphol stijgt 4,3% in januari

Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Het aantal passagiers van luchthaven Schiphol is in de maand januari 2007 met 4,3% gestegen ten opzichte van januari vorig jaar. Dit blijkt maandag uit cijfers van Schiphol Group. Het vrachtvolume groeide in januari met 1,2% vergeleken met januari 2006, waarbij de groei vooral zichtbaar was in het vervoer op Noord-Amerika dat met 9,9% toenam.

In januari werden 32.687 vliegtuigbewegingen in het handelsverkeer uitgevoerd. Dit was 7,9% meer dan in januari 2006. In het passagiers-combi segment steeg het aantal vluchten met 8,3%, terwijl het aantal bewegingen met full freighters met 2,2% daalde. Het gemiddelde maximum startgewicht per vliegtuigbeweging nam in januari met 4,0% af ten opzichte van januari 2006, tot 98,0 ton.
De aankomstpunctualiteit daalde in januari met 8,4 procentpunt naar 74,6%, terwijl de vertrekpunctualiteit ten opzichte van januari 2006 met 7,9 procentpunt afnam tot 69,3%. De daling is het gevolg van het feit dat op zes dagen in januari grote hinder werd ondervonden van stevige tot stormachtige wind. Daarnaast was op een van deze dagen ook sprake van een storing van de apparatuur van de verkeersleiding, waardoor er tijdelijk geen uitgaand verkeer mogelijk was.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Vos uit NULL

Zou die storing bij de LVLN. misschien de oorzaak kunnen zijn dat, indien je een klacht indient, bij deze instantie, omdat klagen bij het Cross toch niet helpt, de reden zijn dat je 6 weken! moet wachten voordat ze bereidt zijn om antwoord te geven? Als het antwoord nog komt.......
De LVLN. stelt me erg in mineurstemming, zowel door hun manier van werken als met communicatie. Dat laatste is blijkbaar standaard in de luchtvaartsector.

Over de lange wachtrijen wordt ook geen woord meer gerept............dus toch slechte communicatie......

Geplaatst door Els uit Castricum

Het wordt steeds leuker in de lucht en steeds minder leuk op de begane grond.