Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Aantal klachten over vliegbases daalt

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 579 
|
 bndestem.nl 
Aantal klachten over vliegbases daalt

DEN HAAG - Het aantal klachten over het vliegverkeer op de vier grote vliegbases van Nederland is vorig jaar gedaald. Het aantal klachten daalde met 481 (10 procent). Uit de omgeving van de bases van Eindhoven, Volkel, Gilze-Rijen en Leeuwarden kreeg Defensie in totaal nog 4310 klachten, aldus een inventarisatie door het ANP.

Alleen rondom vliegbasis Eindhoven steeg het aantal klachten (tot 2365). Het vliegveld in Eindhoven veroorzaakt traditioneel in absolute aantallen de meeste klachten. Een woordvoerder van de vliegbasis vermoedt dat een toename van het vliegverkeer reden is voor de stijging, maar precieze oorzaken kan hij niet aanwijzen.

Helikopters
De enorme toename van het aantal klachten over helikopterbasis Gilze-Rijen is een halt toegeroepen. Het aantal klachten steeg na de stationering van vrijwel alle legerhelikopters van 413 in 2008 tot 1840 in 2010. Vorig jaar kwam het aantal klachten uit op 1641 (-15 procent).

De commandant van het Defensie Helikopter Commando denkt dat aanpassing van de vliegroutes vanwege de hinder voor omwonenden effect heeft gehad, zei hij eerder.

De klachten van F16-bases Leeuwarden en Volkel zijn (ruim) gehalveerd tot respectievelijk 163 en 141.

Tevreden
Het ministerie van Defensie reageert woensdag tevreden: “Het is goed dat het totale aantal klachten is gedaald. We blijven in overleg met gemeenten en omwonenden zoeken naar verbetering.’’


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

En toen kwam de JSF, met oorverdovend gebulder.