Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Aanpak grondlawaai wordt nog onderzocht

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 990 
|
 Telegraaf 
Aanpak grondlawaai wordt nog onderzocht

HOOFDDORP - Voor de aanpak van het grondlawaai op de Polderbaan van Schiphol is nog geen oplossing gevonden. Dat zegt de gemeente Haarlemmermeer in een reactie op het plan van de luchtvaartsector voor de duurzame groei van Schiphol.

De Haarlemmermeerse wethouder Michel Bezuijen maakte eerder woensdag bekend dat het plan om ten noorden van Hoofddorp piramides te bouwen tegen het grondlawaai inmiddels achterhaald is. Na overleg met Schiphol komt hij daar nu op terug. „We weten nog niet of piramides werken”, aldus de wethouder. „Het onderzoek loopt nog.”

Bezuijen heeft Schiphol erop aangesproken dat de piramides als onderdeel van het recente groeiplan in de publiciteit zijn gebracht. Volgens hem is juist afgesproken pas naar buiten te treden als de oplossing tegen grondlawaai is gevonden. De wethouder heeft zich er ook over verbaasd dat hij het plan van de luchtvaartsector in de krant heeft moeten lezen.

Eerder dit jaar is het piramideplan nog gepresenteerd als dé oplossing voor het grondlawaai in Haarlemmermeer. De gemeente, Schiphol en de bewonersvereniging Hoofddorp-Noord beloofden toen dat het probleem op 9 september 2009 (9-9-09) tot het verleden moet behoren. Bezuijen zegt nu dat de piramides geen doel op zich zijn, maar een middel. Het uiteindelijke doel is volgens hem vermindering van het grondlawaai van de Polderbaan.


Reacties op dit bericht