Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Aanleg ribbels Polderbaan Schiphol stopgezet

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 919 
|
 Haarlems Dagblad 
Aanleg ribbels Polderbaan Schiphol stopgezet

VIJFHUIZEN - De aanleg van de ribbels tegen het grondlawaai van de Polderbaan van Schiphol is stopgezet. De omliggende boeren die tegen de aanleg waren, hebben in feite gelijk gekregen van de rechter.

Officieel heeft de rechtbank in Haarlem alleen bepaald dat de commissie beroep- en bezwaarschrift van de gemeente Haarlemmermeer binnen zes weken opnieuw een besluit moet nemen. Die commissie had eerder de boeren niet-ontvankelijk verklaard.
Maar volgens de rechter is de aanleg ook in strijd met het bestemmingsplan. Zo zijn groenvoorzieningen en installaties voor de luchtvaart wel toegestaan. ,,Maar de ribbels worden niet ten behoeve van de luchtvaart aangelegd, maar voor de omwonenden. De ribbels hebben geen effect op de luchtvaart’’, stelt de rechtbank. ,,De ribbels kunnen ook niet worden aangezien als groenvoorzieningen.’’
Met die opmerkingen van de rechtbank in het achterhoofd, zal vrijwel zeker het bestemmingsplan eerst moeten aangepast voordat de kraanmachines weer verder kunnen. Dergelijke procedures kosten veel tijd. Schiphol noch de gemeente Haarlemmermeer trekken nu al die conclusie, maar de werkzaamheden zijn inmiddels wel stopgezet.

De gemeente laat weten binnenkort in gesprek te gaan met Schiphol, omwonenden en de bezwaarmakers. Daarna wordt een bestuurlijk standpunt ingenomen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

tjonge.. Het zoveelste PR-ballonnetje geknapt. En dan denkt de sector nog dat ze geloofwaardig overkomen als 'goede buur'? Praatjes heeft men zat, maar ze zijn steeds veel te prematuur. Dat maakt de sector niets uit natuurlijk, als het maar vette koppen met een goede PR in de krant oplevert. Misschien wordt het tijd dat de journalistiek eens wat kritscher is voordat ze steeds die gelikte persberichten napapagaait?

Geplaatst door joop uit haarlem

fopspeen-politiek zoals ik al eerder melde.
Liegen, bedriegen, keren, draaien en strafrechtelijke immumiteit, daar kom je heel ver mee in (schip)holland.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit SPAARNDAM

Van Schiphol verwacht ik dat ze een en ander manipuleren. Natuurlijk zijn al die piramides, ribbels, algenfabrieken en rijden op perslucht niets anders dan windowdressing.
SPL ligt er om zonder scrupules zo veel mogelijk middelen te doen stromen naar de belanghebbenden, niets meer en niets minder.

Het echte vlieg tuig is die gemeente die binnenkort in gesprek gaat. Als makke lammeren laten de wethouders zich slachten ten bate van de luchtvaartsector.

Een schimmig spel, benauwend, schandalig en al jaaaaaaaaaaaren gaande.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

De zoveelste Schiphol SOAP ! Dit onderwerp begon al in 2006/7 En maar traineren.....

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

* De gemeente laat weten binnenkort in gesprek te gaan met Schiphol, omwonenden en de bezwaarmakers. Daarna wordt een bestuurlijk standpunt ingenomen. *

Een bestuurlijk standpunt: dat betekent ja-knikken. Het is echt de hoogste tijd dat de bevolking rondom het uit de kluiten gegroeide Schiphol, een duidelijk signaal gaat afgeven. Want Schiphol dendert al veel en veel te lang letterlijk over ons heen.
De regio Castricum is vogelvrij voor het vliegend tuig. Het is dus niet enkel het grondlawaai, maar daar scoort de sector wel steeds mee. Het probleem is vele malen groter, van Leiden tot aan Alkmaar toe.

Grondwet-Artikel 21: "De zorg van de overheid is gericht op de bewoonbaarheid van het land en de bescherming en verbetering van het leefmilieu."

Hoe kunnen we dit artikel (weer) onder de aandacht krijgen bij de regering?
Want wij zijn, naar mijn mening, inmiddels niet meer te horen door het zeer vele lawaai dat wordt gegenereerd door al die laag overscherende vliegtuigen.