Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Aanleg geluidswal Schiphol onzeker

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 886 
|
 RTV NH 
Aanleg geluidswal Schiphol onzeker

HOOFDDORP De aanleg van een geluidswal op Schiphol is hoogst onzeker geworden. Deze geluidswal moet het grondgeluid van de Polderbaan verminderen.

De gemeenteraad van Haarlemmermeer blijft zeer kritisch over de eis van Schiphol om achter de wal een bedrijventerrein van 50 hectare aan te leggen

Schiphol stelt de komst van het bedrijventerrein als harde voorwaarde voor de bouw van de geluidswal, de zogeheten ecobarrier. De 2 kilometer lange en 14 meter hoge uitschuifbare wal van glasvezeltentdoek zou 30.000 Hoofddorpers van vlieglawaai moeten verlossen.

De bouw kan volgend voorjaar van start. De ecobarrier gaat ongeveer 25 miljoen euro kosten.

Reactie collegepartijen
Fractievoorzitter Peter Boerman van collegepartij GroenLinks vindt dat Schiphol zich in deze kwestie erg halsstarrig opstelt. “De luchthaven heeft met de gemeente en de bewoners van Hoofddorp-Noord afgesproken dat zij iets aan het grondgeluid gaat doen. Als Schiphol nu terugkrabbelt, heeft zij iets uit te leggen aan de bewoners. Het kan niet zo zijn dat Schiphol zomaar een bedrijventerrein krijgt, terwijl het aantal bedrijventerreinen in de regio juist wordt teruggeschroefd.’’

Ook coalitiegenoot PvdA is tegen de ‘koppelverkoop’ van geluidswal en bedrijventerrein. De gemeenteraad van Haarlemmermeer praat donderdagavond over de kwestie.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Theo uit Katwijk

De geluidswal werkt in het geheel niet. De eerste verstandige beslissing van de overheid in het Schipholdossier. Het waren slechts verkooppraatjes.
U kunt het zelf kwalitatief nagaan en op een afstand van 1km van een spoorbaan gaan staan en ervaren hoe het geluid 's nachts en hoe het overdag zich voortplant. Er zijn ook geavanceerde wiskundige modellen, zoals FFP- en PE-algoritmen die daarop wijzen, dat het niet werkt. Echter moeilijk voor de poseurs in de akoestiek, die zich met tabellen en voorschriften zich bezig houden. Zij vallen bij een simpele vraag door de mand vallen. Tja en als dat het niveau is in Nederland dan kan je alles verwachten.
Zelf willen de omwonenden zich aan een fopspeen, de geluidswal, vastklampen.
Een in de wereld bekende akoesticus heeft daarom dat onderwerp en dat instituut in de steek gelaten.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

'Vuile politiek' en Schiphol gaan hand in hand. Het belang van het bedrijventerrein voor de Schiphol-group zal waarschijnlijk zijn dat: er geen 100% vertrouwen is in de geluidswal en dat de gebouwen ook nog als 'oplossend middel' moeten dienen en het weer terugverdienen van de 25 miljoen Euro.
Inderdaad een vorm van koppelverkoop.

Kan er ook geen 'Bulderbos' meer worden neergezet !

Geplaatst door Observer uit Nederland

Doortrapte managers van schiphol. Maar eens gaat de wal het schip keren!
Ik geloof er geen bal van dat dit gaat werken..Ene : De vervuiler moet toch betalen.....??
De gemeente verkiezingen zijn in aantocht:
Let op uw saeck dus !

Fopspenen, zoals er al zovele waren!