Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Aangifte tegen Schiphol om vervuild slootwater

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 875 
|
 www.nu.nl 
Aangifte tegen Schiphol om vervuild slootwater

AMSTERDAM - De sloten bij luchthaven Schiphol zijn zo goed als zuurstofloos door het gebruik van antivriesmiddelen om vliegtuigen ijsvrij te houden en gladheid op banen en platforms te voorkomen. Het hoogheemraadschap van Rijnland heeft aangifte gedaan wegens overtreding van de Wet verontreiniging oppervlaktewater.

De waterkwaliteit moet weer naar een aanvaardbaar niveau, stelt het hoogheemraadschap.

Dwangsom

Daarnaast legt het waterschap aan Schiphol een dwangsom op omdat de luchthaven geen meetsysteem zou hebben dat aan de vergunningsvoorwaarden voldoet. Volgens de vergunning moet Schiphol de waterkwaliteit voortdurend in de gaten houden.

Het hoogheemraadschap inde vorig jaar februari en maart twee keer dwangsommen van Schiphol omdat de luchthaven onvoldoende maatregelen had genomen om de waterkwaliteit te herstellen. Het water was vervuild met het middel glycol.

Antivries

Schiphol stelt dat de antivriesmiddelen nodig zijn voor de veiligheid van het vliegverkeer en biologisch afbreekbaar zijn in water. De luchthaven probeert met beluchtingsinstallaties het zuurstofgehalte in het water te herstellen.

Het hoogheemraadschap en Schiphol zijn afgelopen jaar intensief met elkaar in gesprek geweest om herhaling van de waterverontreiniging van vorig jaar te voorkomen. Desondanks is de luchthaven er niet in geslaagd de verontreiniging voldoende in te perken.


Reacties op dit bericht